Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
29.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε 177 καινούρια λεωφορεία, εκ των οποίων τα 35 ηλεκτρικά, υπογράφτηκε η...

Με 177 καινούρια λεωφορεία, εκ των οποίων τα 35 ηλεκτρικά, υπογράφτηκε η Σύμβαση για τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές Λεμεσού (Διόρθωση)

Share

Με νέο στόλο 177 καινούργιων λεωφορείων, εκ των οποίων τα 35 ηλεκτρικά, υπογράφτηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, η Σύμβαση Παραχώρησης Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η συνολική διάρκεια της Σύμβασης είναι 10 έτη και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε €129.220.332 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και με δικαίωμα της Αναθέτουσας Αρχής για επέκταση των υπηρεσιών μέχρι 50% για το ποσό των €45.627.750 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η σύμβαση αφορά στην εκτέλεση 7,2 εκ. χλμ σε σύγκριση με τα 6,4 εκ. χλμ που εκτελούνταν βάσει της προηγούμενης Σύμβασης Παραχώρησης, εκ των οποίων τα 2 εκ. χλμ θα εκτελούνται με 35 ηλεκτρικά λεωφορεία. Ο στόλος θα αποτελείται συνολικά από 177 καινούργια λεωφορεία.

Τη Σύμβαση υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Νικολαΐδης και, εκ μέρους της εταιρείας «Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (Ε.Μ.Ε.Λ) Λτδ», o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κυριάκου, στην παρουσία του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, Ανδρέα Νικηφόρου και αντιπροσώπων της εταιρείας και του Υπουργείου.

“Με την νέα αυτή Σύμβαση γίνεται ακόμη ένα βήμα υλοποίησης του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για αναβάθμιση των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών. Βασικός στόχος είναι να καταστεί η επιλογή της χρήσης των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με λεωφορείο, ουσιαστική εναλλακτική λύση στις ανάγκες κινητικότητας του σύγχρονου πολίτη”, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News