Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
27.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΝέα ανακάλυψη αρχαιοτήτων στον Ακαμα...

Νέα ανακάλυψη αρχαιοτήτων στον Ακαμα…

Share

Σύμφωνα με το τμήμα αρχαιοτήτων πρόκειται για μια νέα προ-Νεολιθική αρχαιολογική θέση στη νησιωτική παραμεθόριο .
Η έρευνα διεξήχθη υπό την διεύθυνση της Δρ.Θεοδώρας Μούτσιου , μεταδιδακτορικής ερευνήτριας της ερευνητικής μονάδας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Δρ.Christian Reepmeyer,ειδικό επιστήμονα της ερευνητικής μονάδας.      Η έρευνα εντόπισε πάνω από χίλια λίθινα αντικείμενα που φέρουν χαρακτηριστικά της Επιπαλαιολοθικής -πρώϊμης Ακεραμικής Νεολιθικής περιοδου. Στο φως α ανακάλυψαν επίσης τμήμα λίθινης κατασκευής που ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστος ο ρόλος της .
Τα αρχαιολογικά αντικείμενα που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών, μελετώνται με στόχο τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών τους (διαστάσεις, σύσταση, τυπολογία, τεχνολογία).
Σε αμφισβήτηση βρίσκεται πια η  αντίληψη πως η χερσόνησος του Ακάμα αποτελούσε μια οικιστικά περιθωριακή περιοχή κατά τη πρώιμη προϊστορία της Κύπρου
Η έρευνα του Πανεπιστημίου Κύπρου στον Ακάμα το 2022, κατέληξε το τμημα Αρχαιοτήτων προσθέτει νέα δεδομένα στη μελέτη της κυπριακής προϊστορίας και δημιουργεί νέα ερωτήματα που μελλοντικές έρευνες στην περιοχή θα κληθούν να απαντήσουν.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News