Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι νέοι συζήτησαν για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στον Αγρό

Οι νέοι συζήτησαν για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στον Αγρό

Share

Μια διεθνή ανταλλαγή νέων ERASMUS+ με τίτλο “ Y-EU-oth for social Entrepreneurship”, θέμα της οποίας ήταν η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και η μείωση της ανεργίας και στην οποία συμμετείχαν 40 νέοι ηλικίας 18-30 ετών από Κύπρο, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία και Ελλάδα, φιλοξένησε Αγρό μεταξύ 20-28 Μαΐου 2022, η οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης νεολαίας Youth Dynamics, οι κύριοι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η ανταλλαγή πρακτικών από κάθε χώρα σχετικά με τις τοπικές παραδόσεις για την κοινωνική επιχειρηματικότητα έτσι ώστε να χτιστούν και να μοιραστούν δεξιότητες νέων εργαζομένων στην ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρηματικών σχεδίων με τη νεολαία και να ευαισθητοποιήσει τους νέους για τις κοινωνικές επιχειρηματικές.

Σκοπός της ανταλλαγής ήταν η ενημέρωση των νέων για το τι είναι οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις, πώς μπορούν οι νέοι να αναπτύξουν μια τέτοια κοινωνική επιχείρηση και πώς αυτή μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων υλοποιήθηκε με τη χρήση κυρίως της μη τυπικής μάθησης (ομαδικές συζητήσεις, παρουσιάσεις, διαδραστικές ασκήσεις, ανταλλαγή εμπειριών κτλ.), η οποία συμβάλλει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη κατανόηση των θεμάτων από τους νέους που συμμετέχουν σε αυτήν.

Η ανταλλαγή αποσκοπούσε επίσης στη βελτίωση της απασχόλησης και των δεξιοτήτων των νέων μέσα σε ένα διαπολιτισμικό, διεθνές περιβάλλον.

Προστίθεται ότι κατά την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν διάφορες κοινωνικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, να κατανοήσουν τη δομή και τους σκοπούς τους, καθώς και να συνομιλήσουν με άτομα τα οποία διευθύνουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στους συμμετέχοντες αφού συνέβαλε στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και στην προσωπική ανάπτυξη τους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες κλειδιά που συνδέονται με τη κοινωνική επιχειρηματικότητα και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες βοήθησαν στη δημιουργία ενός οδηγού και μιας σειράς βίντεο, τα οποία καταπιάνονται με τη κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Ο οδηγός αυτός, καθώς και η σειρά με τα βίντεο, θα αποτελέσουν εργαλεία για κάθε άτομο που θέλει και αυτό με τη σειρά του να γνωρίσει τη κοινωνική επιχειρηματικότητα και να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες που σχετίζονται με αυτή.

Στόχος, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι αυτά τα δύο εργαλεία να είναι προσβάσιμα σε όποιο άτομο ενδιαφέρεται και όχι μόνο στους συμμετέχοντες της ανταλλαγής.

ΚΥΠΕ

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News