Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΟμαδικά πυρά για Αγαθαγγέλου...

Ομαδικά πυρά για Αγαθαγγέλου…

Share

Διαφοροποίηση Χ. Πάζαρου – Ζητούν ανάκληση του διορισμού

Η ομοσπονδία ασθενών αλλά και η κοινωνική συμμαχία οργανώσεων για το ΓεΣΥ θεωρούν ότι ο  διορισμός του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΥ είναι προκλητικός και απαράδεκτος. Αξιώνουν από τον Υπουργό Υγείας και το Υπουργικό να μην επικυρώσουν τον διορισμό και να ανακαλέσουν την απόφαση τους. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου στης Ομοσπονδίας Ασθενών Δημήτρης Λαμπριανίδης υποστήριξε ότι ο διορισμός Αγαθαγγέλου υπονομεύει το ΓεΣΥ και είναι αντίθετος με όλες τις διακηρύξεις και δεσμεύσεις τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του αρμόδιου Υπουργού. Αν όπως είπε δεν ανακληθεί τότε η ομοσπονδίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να απέχει από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου του ΟΑΥ.

Διαφοροποίηση Πάζαρου

Αχρείαστο και λανθασμένο χαρακτήρισε  ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Πάζαρος τον διορισμό του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου  στον ΟΑΥ, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να αποφευχθεί αφού ο ίδιος δεν πιστεύει αλλά ούτε και μετέχει στον θεσμό. Ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΣΥ, χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις από οργανωμένα σύνολα και φορείς και τόνισε ότι θα μπορούσε να διοριστεί κάποιος άλλος γιατρός στο συμβούλιο του ΟΑΥ, που να είναι και μέλος του ΓΕΣΥ.  Ωστόσο πρόσθεσε, δεν ανησυχεί ότι αυτός ο διορισμός μπορεί να υπονομεύσει το Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Χρ. Σαββίδης

Ως αντίθετη με τις κατά καιρούς διακηρύξεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή του ΓεΣΥ χαρακτήρισε τον διορισμό Αγαθαγγέλου και ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης. Η κυβέρνηση πρόσθεσε πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι εννοεί αυτά που λέει.

Ε. Δίπλαρος

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την ανησυχία για τον διορισμό Αγαθαγγέλου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος. Η κυβέρνηση είπε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδειξαν με πράξεις την αφοσίωση τους στο ΓεΣΥ. Όλοι συνέχισε να κριθούν από τις πράξεις τους.

Πυρά Χρ. Χρίστου

O πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου που διορίστηκε στον ΟΑΥ δεν εκπροσωπεί τους γιατρούς παρά μόνον μια μικρή κλίκα,  υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου Χρίστος Χρίστου. Πέραν του 95% των γιατρών που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ όπως είπε, λοιδορήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν αποστάτες από τον κ. Αγαθαγγέλου. Σε παρέμβαση του Radio Cosmos, o κ. Χρίστου χαρακτήρισε προσχεδιασμένη ενέργεια τον διορισμό του κ. Αγαθαγγέλου, τονίζοντας πως επιδιώκεται η αλλαγή της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ.

 

 

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News