Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣ 2024Οργασμός και σήμερα για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους

Οργασμός και σήμερα για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους

Share

Ανοιχτές μέχρι τις 2μμ ήταν σήμερα οι Επαρχιακές Διοικήσεις για διευκόλυνση της εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους. Συνολικά υποβλήθηκαν 2.109 αιτήσεις για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους ή για μεταφορά των εκλογικών τους δικαιωμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 631 αιτήσεις στη Λευκωσία, 430 στη Λάρνακα, 176 στην Αμμόχωστο, 564 στη Λεμεσό και 308 στην Πάφο.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία μέρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους είναι η Τρίτη, 2 Απριλίου. Μετά την πιο πάνω ημερομηνία καμία νέα εγγραφή ή/και αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στους εκλογικούς καταλόγους. Δικαίωμα εγγραφής έχουν και οι νέοι που θα συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι και την 9η Ιουνίου 2024 (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και τις 9 Ιουνίου 2006).

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι για πολίτες ηλικίας μέχρι και 25 ετών, οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μέσω της ιστοσελίδας των εκλογών στη διεύθυνση elections.gov.cy. Οι αιτήσεις σε έντυπη μορφή υποβάλλονται στα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και στα Κέντρα Πολίτη (ΚΕ.ΠΟ.–Κυπριακά Ταχυδρομεία).

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι την Τρίτη, 2 Απριλίου, τελευταία ημέρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους και υποβολής δήλωσης για ψηφοφορία στο εξωτερικό, όλα τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και η Υπηρεσία Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι ανοικτά μέχρι τις 5 μ.μ.

Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς και ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης για ψηφοφορία σε εκλογικό κέντρο του εξωτερικού, θα μπορεί να υποβληθεί μέχρι και τα μεσάνυχτα της 2ας Απριλίου 2024.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News