Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
12.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟυκρανία: Απελπιστική κατάσταση στην Aβντίιβκα

Ουκρανία: Απελπιστική κατάσταση στην Aβντίιβκα

Share

Οι Ρώσοι κλείνουν και τις τελευταίες οδούς ανεφοδιασμού

Κρίσιμη είναι πλέον η κατάσταση για τις ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην στρατηγικής σημασίας στην Αβντιβκά, άπω ς αναφέρει και η γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως γράφει ο αναλυτής της εφημερίδας  Julian Röpke, οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται προς το κέντρο της πόλης από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις από τα νότια και από τα νοτιανατολικά.

«Η κατάσταση έχει γίνει κρίσιμη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», λέει ο Γερμανός δημοσιογράφος:

«Ο ρωσικός Στρατός βρίσκεται περί τα 200 μέτρα από τη βασική οδό ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων. Εάν καταληφθεί η συγκεκριμένη περιοχή, τότε οι ουκρανικές δυνάμεις θα αποκοπούν και θα αποκλειστούν πλήρως και κανείς δεν θα μπορεί να τις ανεφοδιάσει».

Όπως εξηγεί ο ίδιος υπάρχει ακόμη μια δευτερεύουσα διαδρομή ανεφοδιασμού στα νότια αλλά και εκεί οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μόλις 100 μέτρα κοντά στο του χωριό Severnoye.

«Εάν αυτές οι περιοχές καταληφθούν, τότε η πόλη θα περικυκλωθεί και θα πέσει», σημειώνει με έμφαση  ο Röpke.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το πλάτος του διαδρόμου  ανεφοδιασμού των δυνάμεων  της Ουκρανίας μεταξύ των θέσεων του ρωσικού Στρατού έχει μειωθεί  στα 4,85 χλμ.

Ο ρωσικός Στρατός έχει καταφέρει να σημειώσει σημαντικά εδαφικά κέρδη λόγω τόσο της υπεροχής σε πυροβολικό  περίπου 5:1, στις αεροπορικές δυνάμεις όπου η ρωσική Αεροπορία χρησιμοποιεί κατά κόρον βόμβες FAB-500, FAB-1000 και  FAB-1500  αλλά και στον  ίδιο τον αριθμό των στρατευμάτων.

Μάλιστα από βόμβα FAB-1500  καταστράφηκε υπόγειο διοικητήριο των ουκρανικών δυνάμεων στο εργοστάσιο άνθρακα της Αβντιβκά, με αποτέλεσμα  περισσότεροι από δέκα αξιωματικοί του Στρατού και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας να έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 20 να έχουν τραυματιστεί.

Από ουκρανικής πλευράς μόνο μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχειρούν ενάντια σε προωθούμενες ομάδες του ρωσικού πεζικού.

Την ίδια ώρα οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να μεταφέρουν ενισχύσεις στην  Αβντιβκά, από το Pavlograd και το Pokrovsk, αλλά νυκτερινές επιθέσεις της ρωσικής Αεροπορίας κατέβρεψαν ένα σημαντικό μέρος των εφεδρειών αυτών.

Όπως αναφέρουν ορισμένοι διαδικτυακοί πόροι, επικαλούμενοι τους κατοίκους της περιοχής, στο Pavlograd πραγματοποιήθηκε ένα συνδυασμένο χτύπημα στον σιδηροδρομικό κόμβο, όπου πολλοί συρμοί  ήταν έτοιμοι για εκφόρτωση/φόρτωση την ώρα εκδήλωσης της επίθεσης.

Σύμφωνα πάντως με το Forbes  οι Ουκρανοί έχουν καταφέρει να μεταφέρουν στην πόλη  τρίτη ταξιαρχία εφόδου – μια από τις καλύτερες, όπως τουλάχιστον περιγράφεται  στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις,.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!