Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑΠάντα θα βρίσκουν τρόπο…

Πάντα θα βρίσκουν τρόπο…

Share

Του Γιώργου Σαξατέ

Σφοδρή αντίδραση της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, στην απόφαση δύο δήμων στην Λευκωσία και ενός στην Λεμεσό, να επιβάλλουν τέλη, το ελάχιστο ποσό 75 ευρώ, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις οροφές σπιτιών.

Μάλιστα οι δήμοι απαιτούν την προσκόμιση πολλών περισσότερων μελετών και δικαιολογητικών για εγκατάσταση συστημάτων.

Το δικαίωμα επιβολής τελών, θεσμοθετήθηκε με διάταγμα του Υπουργείου Ενέργειας.

Δηλαδή εάν καταλάβαμε καλά, αντί η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση να  δώσουν και άλλα κίνητρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, έρχονται να τα φορολογήσουν!!!

Και με ποια δικαιολογία είπαμε θα φορολογούν τα φωτοβολταϊκά; Μήπως γιατί πιάνουν τόπο στις στέγες (αν είναι έτσι ας φορολογήσουν και τα ντεπόζιτα και τις τηλεοπτικές κεραίες και τα θερμοσίφωνα), ή μήπως γιατί κλέβουν τον ήλιο;

Θα φορολογούν δηλαδή αυτούς που προστατεύουν το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκά για την δική τους κατανάλωση και όχι για να εμπορευθούν την ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), την ώρα μάλιστα που επιτρέπουν υπερκέρδη σε όσους την εμπορεύονται.

Σε αυτή την κοινωνία που ζούμε δηλαδή ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Μήπως να επιβάλουν φορολογία για τον αέρα που αναπνέουμε;

Ευτυχώς για το θέμα αυτό αντέδρασαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπορίου όταν  με έκπληξη ενημερώθηκαν ότι άνοιξε η όρεξη τοπικών αρχών να επιβάλλουν τέλος στα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Δήλωσαν μάλιστα, ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι ενέργειες, και κάλεσαν την κυβέρνηση να απαγορεύσει την επιβολή τελών.

Αυτό βεβαίως που οφείλει να πράξει η κυβέρνηση είναι όχι μόνο να απαγορεύσει την επιβολή αυτών των τελών αλλά να απλοποιήσει όσο γίνεται τις διαδικασίες, ώστε ακόμα περισσότεροι να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, ώστε να περάσουμε τελικά στην πράσινη ενέργεια και να απαλλαγούμε οριστικά από τα ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη μας.

Με τέτοιες πολιτικές, απλά δείχνουμε ότι μόνη μας έγνοια είναι να φορολογούμε τους πολίτες οι οποίοι, βλέπουν συνεχώς τα εισοδήματά τους να μειώνονται και τις φορολογίες να αυξάνονται, κάτι που θα μπορούσε αν οδηγήσει ακόμα και σε κοινωνική αναταραχή…

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!
w-footer{display: none;}