Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΠαγκόσμια Ημέρα Τουρισμού- Tourism & Green Investments - Tουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού- Tourism & Green Investments – Tουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις

Share

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023

Tourism & Green InvestmentsTουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις “

 

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023 είναι “Tourism & Green Investments ” “Tουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις “ ένα επίκαιρο και βαρυσήμαντο ζήτημα  αφού φέτος έχουμε όλοι βιώσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ποτέ στον πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε  αυξημένες προκλήσεις  ενώ επιβάλλεται  όπως αναφέρει  και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού,   να λάβουμε έγκαιρα μέτρα σε ένα από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του πλανήτη, της κλιματικής αλλαγής και της επείγουσας ανάγκης να στραφούμε σε πιο βιώσιμες οικονομίες.

Πρέπει να επενδύσουμε στον καθαρό και βιώσιμο τουρισμό. Η πολιτεία επιβάλλεται να επενδύσει σε σωρεία έργων όπως οικολογικά μέσα μαζικής μεταφοράς, να δοθεί έμφαση στο οικολογικό τουρισμό, επενδύσεις στην ύπαιθρο, στην ενίσχυση των προσπαθειών προστασίας και διατήρηση της βιοποικιλότητας, να δοθούν γενναιόδωρα κίνητρα προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να μειωθεί η ενέργεια γενικά στον κλάδο  και πολλά άλλα.

Οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές πρέπει να ευθυγραμμίσουν τις τουριστικές πρακτικές τους με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.  Οι ιδιώτες μπορούν να στραφούν σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις όπως οικολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, αγορά συσκευών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων, πρακτικές ανακύκλωσης, αγορά και χρήση μεταφορικών χαμηλών ρύπων κ.α

Η Ε.Τ.Α.Π Πάφου αναγνωρίζοντας την μεγάλη σημασία που έχει ο τουρισμός και την ανάγκη για στροφή σε ένα πιο βιώσιμο τουρισμό,  προωθεί την λήψη πρωτοβουλιών και συμμερίζεται τις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European  Green Deal). Παράλληλα έχει υιοθετήσει   καλές πρακτικές αλλά και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τέσσερις τομείς της Προσβασιμότητας, Αειφορίας,  Ψηφιοποίησης, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δημιουργικότητας  και προς αυτή την κατεύθυνση επικεντρώνεται.

Οι φετινές υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ποτέ στον πλανήτη, είναι ακόμη ένα καμπανάκι προειδοποίησης  και μια ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον τουριστικό τομέα και να τον επαναπροσδιορίσουμε. Μέλλον μπορεί να υπάρξει εάν υιοθετήσουμε νέες, έξυπνες, πρωτοποριακές πρωτοβουλίες για βιώσιμο τουρισμό και εάν συνεχώς προσαρμοζόμαστε στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!