Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΠαραινέσεις Κεραυνού στις Τράπεζες για επιτόκια - Δεν ιδρώνει το αυτί τους

Παραινέσεις Κεραυνού στις Τράπεζες για επιτόκια – Δεν ιδρώνει το αυτί τους

Share

Οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες υπό το πρίσμα των διαδοχικών προκλήσεων που προκύπτουν κυρίως από εξωγενείς παράγοντες, ο ρόλος των τραπεζών για παροχή χρηματοδότησης στην πραγματική οικονομία και οι δράσεις της Kυβέρνησης για θωράκιση του κοινωνικού ιστού είναι τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών με την ηγεσία του Συνδέσμου Τραπεζών, την Τρίτη. Συνάντηση κατά την οποία ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη θέση για περιορισμό της ψαλίδας μεταξύ καταθετικών και δανειστικών επιτοκίων. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση Υπουργείου Οικονομικών και Συνδέσμου Τραπεζών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα. Από πλευράς Συνδέσμου Τραπεζών συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πανίκος Νικολάου ο ΓΔ Μιχάλης Καμμάς. Όπως σημειώνεται, οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή αφοσίωσή τους προς την κατεύθυνση της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας μέσα στα πλαίσια του εποπτικού, ρυθμιστικού και κανονιστικού πλαισίου αλλά και των δημοσιονομικών δεδομένων και δυνατοτήτων. Οι τράπεζες ανέλυσαν τα σχέδια που εφαρμόζουν στην παρούσα φάση, διαβεβαιώνοντας τον Υπουργό Οικονομικών ότι είναι έτοιμες να συνδράμουν πρωτοβουλίες της πολιτείας για περαιτέρω στήριξη ή ανακούφιση της κοινωνίας από τις τρέχουσες οικονομικές πιέσεις. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η κοινή προσπάθεια και συνεργασία για εφαρμογή του επικείμενου Σχεδίου Ενοίκιο Έναντι Δόσης.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη θέση του ότι διαβλέπει περιθώριο για περιορισμό της ψαλίδας μεταξύ καταθετικών και δανειστικών επιτοκίων, ενώ αναφέρθηκε σε πρόσφατες θετικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και στην παροχή βασικών τραπεζικών υπηρεσιών με μειωμένο κόστος προς όφελος των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των πολιτών. Ταυτόχρονα, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η περίοδος που ακολουθεί χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και ποικίλες προκλήσεις και βάσει αυτού του δεδομένου μόνο με διάλογο και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών η οικονομία θα οδεύσει σε στέρεο έδαφος. Κοινό μήνυμα του Υπουργού Οικονομικών και του Συνδέσμου Τραπεζών μετά το πέρας της συνάντησης, όπως σημειώνεται, είναι πως θα επιδιώξουν ακόμη πιο τακτικές και παραγωγικές συναντήσεις με στόχο την επισκόπηση των δεδομένων στην οικονομία και λήψη των κατάλληλων μέτρων στον κατάλληλο χρόνο.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News