Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΠαρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Παμπόρη

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Παμπόρη

Share

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

Ιστορικό μυθιστόρημα

Συγγραφέας: Δημήτρης Παμπόρης

332 π.Χ. Ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετά τη νίκη στη νΙσσό και την άτακτη φυγή του Δαρείου, κατευθύνεται νότια με προορισμό την Αίγυπτο για να εδραιώσει την παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο. Στη Σιδώνα, η προσχώρηση του στόλου των Φοινίκων και η άφιξη αρκετών πλοίων από τα παράλια της Μικράς Ασίας ενδυναμώνουν το ναυτικό του Μακεδόνα βασιλιά.

Όταν σε λίγες μέρες καταφθάνουν οι Κύπριοι βασιλείς με τα εκατόν είκοσι καράβια τους, ο Μέγας Αλέξανδρος αποκτά για πρώτη φορά αξιόμαχο στόλο και η κυριαρχία των Περσών Σλστη Μεσόγειο ανατρέπεται οριστικά. Μια πόλη, η Τύρος, χτισμένη σε ένα μικρό νησί, αντιστέκεται και οι κάτοικοί της δεν έχουν καμία διάθεση να παραδοθούν.

Ο Κλέαρχος, κωπηλάτης σε ένα από τα πολεμικά πλοία των Κυπρίων, λαμβάνει μέρος στην πολιορκία της Τύρου έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την εκπλήρωση μιας υπόσχεσης που είχε δώσει στην Ελισσάρ, την κοπέλα που ερωτεύτηκε σε ένα ταξίδι όταν ήταν έφηβος. Η γνωριμία του με δύο άνδρες του μακεδονικού στρατού θα τον οδηγήσει σε περιπέτειες που ούτε στα όνειρά του δεν θα μπορούσε να ζήσει…

Ένα συναρπαστικό ταξίδι με ήρωες των οποίων η ζωή ορίζεται από την αδάμαστη δύναμη του έρωτα, την αμοιβαία αφοσίωση της φιλίας και την ασίγαστη επιθυμία για δόξα και πλούτο.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!