Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
30.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΠερδίος: Να αποφύγετε τα ταξίδια Ιούλιο & Αύγουστο

Περδίος: Να αποφύγετε τα ταξίδια Ιούλιο & Αύγουστο

Share

Η εισήγηση του Υφ. Τουρισμού για ταξίδια στο εξωτερικό λόγω της κατάστασης στα αεροδρόμια

Μικρότερο είναι το ποσοστό των πτήσεων που επηρεάζεται στην Κύπρο από την κατάσταση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, προτρέποντας παράλληλα το επιβατικό κοινό να ταξιδέψει εντός άλλων μηνών εκτός Ιουλίου και Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του ετήσιου μνημοσύνου των Ηρώων Πεσόντων του 1964 &1974 που τελέστηκε στην κοινότητα Πηγαινιών και ερωτηθείς αναφορικά με τον επηρεασμό δεκάδων πτήσεων στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας και στις ελλείψεις προσωπικού, ο κ. Περδίος είπε πως το θετικό είναι ότι μιλάμε για δεκάδες πτήσεις και όχι εκατοντάδες ή χιλιάδες, όπως είναι για άλλους προορισμούς, όπως είναι  η  Ελλάδα, η Κροατία, η Ισπανία και τα λοιπά.

Συμπλήρωσε πως είναι μικρότερο το ποσοστό  των πτήσεων που επηρεάζεται για την Κύπρο.  Είπε ακόμη πως είναι καλό όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να ταξιδέψουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να ξέρουν την αλήθεια και πως δεν είναι ένα πρόβλημα που λύεται.

Να μην αναμένουμε λοιπόν συνέχισε, «ως δια μαγείας κάποιος να λύσει αυτό το πρόβλημα, ούτε η Hermes Airports μπορεί να το λύσει, ούτε το Υπουργείο Μεταφορών, ούτε εμείς ως Υφυπουργείο Τουρισμού αφού είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση για ταξίδια που δεν έχουν καταφέρει αεροπορικές εταιρείες να στελεχώσουν όπως πρέπει τα προγράμματα τους» . Είπε ότι ακόμη και αεροδρόμια στο εξωτερικό έχουν έλλειψη προσωπικού.

Ακολούθως ο κ. Περδίος συμβούλεψε το επιβατικό κοινό όσοι μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Ιουλίου και Αυγούστου και να μεταφέρουν πιο κάτω τις διακοπές τους, ώστε να βοηθήσουν τους εαυτούς τους τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια.

Πρόσθεσε επίσης πως το Υφυπουργείο τουρισμού ναι μεν διαφημίζει για το καλοκαίρι αλλά με τρόπο που να αντιλαμβάνεται ο κόσμος στο εξωτερικό ότι το καλοκαίρι της Κύπρου επεκτείνεται μέχρι και τον Νοέμβριο. Με αυτόν τον τρόπο βοηθούμε και εμείς τις αεροπορικές εταιρείες, τα αεροδρόμια, τους πράκτορες που κάνουν τις κρατήσεις και τα λοιπά, κατέληξε.

Ικανοποίηση με τα αποτελέσματα πενταμήνου

Καλύτερη χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και με βάση τα επίσημα στατιστικά που δίδει η Στατιστική Υπηρεσία σε ότι αφορά τις τουριστικές αφίξεις προ του πενταμήνου.

Μάλιστα, ανέφερε πως με βάση τα επίσημα στατιστικά των τουριστικών αφίξεων προ του πενταμήνου, είμαστε περίπου στο 75% αυτή την στιγμή των αφίξεων σε σχέση με το 2019.

Πρόκειται συνέχισε, «για  μια επίδοση η οποία υπό τις περιστάσεις κρίνεται ικανοποιητική αν αναλογιστεί  κανείς ότι σε αυτό το πρώτο πεντάμηνο είχαμε να διαχειριστούμε  και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που μας στέρησε ένα μεγάλο μερίδιο δυστυχώς του τουρισμού μας φέτος αλλά και την έξαρση της Όμικρον, η οποία επίσης κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών του χρόνου μας επανέφερε στην Κύπρο πολύ αυστηρά πρωτόκολλα τα αυστηρότερα της Ευρώπης», προσθέτοντας πως υπό αυτές τις περιστάσεις πρέπει να πούμε ότι το να βρισκόμαστε σήμερα στο 75% δεν είναι μια άσχημη εξέλιξη. Ο κ. Περδίος σημείωσε πως η ζήτηση συνεχίζει να είναι υψηλή .

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η χρονιά που διανύουμε σίγουρα δεν είναι χωρίς δυσκολίες, αναφέροντας παράλληλα πως  είναι δεδομένο ότι  οι αριθμοί  που χάσαμε από την Ρωσία και την Ουκρανία είναι αρκετά μεγάλοι.

Πρόσθεσε πως με τις έγκαιρες κινήσεις του Υφυπουργείου και των φορέων του  τουρισμού έχουν  καταφέρει να μετριάσουν κάπως αυτές τις απώλειες. Ανέφερε ωστόσο πως συνέχεια υπάρχουν διάφορες αντιξοότητες τις οποίες χρειάζεται να αντιμετωπίσουν, όπως κάποιες ακυρώσεις που βλέπουν, ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα.

Υπάρχει είπε ο κ. Περδίος,   τόσο μεγάλη ζήτηση διεθνώς που δεν προλαβαίνουν τα αεροδρόμια αλλά και διάφορες αεροπορικές εταιρείες να εξυπηρετήσουν, σημειώνοντας πως μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού  που θεωρούνται  μήνες πολύ δυνατοί τουριστικά.

Επεσήμανε πως το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι σε σχέση με άλλες χώρες η Κύπρος επηρεάζεται λιγότερο. Δεν είναι σε τέτοιο ποσοστό οι ακυρώσεις που μας κάνουν να ανησυχούμε, απλώς είναι ακόμη ένα παράδειγμα των δυσκολιών και των αντιξοοτήτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, συμπλήρωσε, δηλώνοντας πως αυτός  είναι και ο λόγος που το Υφυπουργείο Τουρισμού και οι υπόλοιποι φορείς του τουρισμού προσπαθούν συνεχώς τα πόδια τους να είναι στην γη.

Η κατάσταση είπε ο κ. Περδίος, δεν σηκώνει ενθουσιασμούς  αφού τα πάντα ρει  και η κατάσταση είναι μεταβαλλόμενη. Έχουμε  είπε, «την πανδημία ακόμη μεταξύ μας, και  δεν ξέρει κανένας σε δυο με τρεις μήνες που θα βρισκόμαστε σε σχέση με το θέμα αυτό», προσθέτοντας πως « η επίπτωση πάνω στην ρωσική αγορά αλλά και στην ουκρανική δεν είναι μόνο για αυτούς τους τρεις με τέσσερις μήνες θα είναι συνεχόμενη αυτή η επίπτωση».

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News