Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
27.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠοιες χώρες κυνηγούν και προσελκύουν ταλέντα

Ποιες χώρες κυνηγούν και προσελκύουν ταλέντα

Share

Η Ελβετία διατήρησε την πρώτη θέση σε μια κατάταξη χωρών με βάση την ικανότητά τους να προσελκύουν και να διατηρούν ταλέντα, σηματοδοτώντας μια δεκαετία κυριαρχίας στον ανταγωνισμό για την απόκτηση της αφρόκρεμας του παγκόσμιου ανθρώπινου κεφαλαίου.

Η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ συμπληρώνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα όπου κυριαρχούν τα ευρωπαϊκά κράτη, με επτά στις δέκα χώρες να είναι από την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ανταγωνιστικότητας Ταλέντου για το 2023 που δημοσιεύτηκε από το επιχειρηματικό σχολείο Insead, που εδρεύει στο Φοντενεμπλό της Γαλλίας.  Η Ελβετία κατέλαβε την πρώτη θέση στις κατηγορίες ικανοποίησης και διατήρησης ταλέντων λόγω των υψηλών επιπέδων κοινωνικής προστασίας και του φυσικού της περιβάλλοντος. Η ποιότητα ζωής και η βιωσιμότητα θα αποτελέσουν «κρίσιμο πλεονέκτημα για όσους στοχεύουν να γίνουν hub ταλέντων» κατά την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με την έκθεση. Το «εργατικό δυναμικό υψηλής μόρφωσης και η καινοτόμος οικονομία» της Σιγκαπούρης την οδήγησαν συνολικά στις καλύτερες δεξιότητες γνώσης σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι ΗΠΑ κατέλαβαν την πρώτη θέση σε αυξανόμενα ταλέντα χάρη στα «πανεπιστήμια και τις σχολές επιχειρήσεων παγκόσμιας κλάσης». Μεταξύ άλλων χωρών, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε τη 10η θέση όσον αφορά τη δύναμη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είχε κυρίαρχες επιδόσεις στις γενικές δεξιότητες γνώσεων και στην ανάπτυξη ταλέντων παρά τους χαμηλούς βαθμούς στις επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες. Η Κίνα κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των αποκαλούμενων χωρών της ομάδας BRICS που αποτελείται από την Κίνα, τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική. Η θέση της ως «παγκόσμιος ηγέτης στην αντιστοίχιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων με τις ανάγκες της οικονομίας» εδραιώθηκε από την «αχίλλειο πτέρνα» της στην προσέλκυση ταλέντων, η οποία συνέβαλε στην 40η βαθμολογία της συνολικά. Η Ινδία, το πολυπληθέστερο κράτος στον κόσμο, κατατάχθηκε στην 103η θέση, υποχωρώντας τα τελευταία τρία χρόνια από το 2020 και βρίσκεται στο τελευταία θέση της BRICS. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, της έκθεσης, η πτώση του επιχειρηματικού κλίματος εμπόδισε την ικανότητά της Ινδίας να προσελκύει ταλέντα στο εσωτερικό και από το εξωτερικό.

Πηγή: ΟΤ Οικονομικός Ταχυδρόμος

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News