Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
29.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΠροβληματισμός στο Εθνικό Συμβούλιο για στασιμότητα στο Κυπριακό

Προβληματισμός στο Εθνικό Συμβούλιο για στασιμότητα στο Κυπριακό

Share

Τα όσα έγιναν στην Νέα Υόρκη, εξέτασε ΧΘΕς  το Εθνικό Συμβούλιο,

Yπήρξε προβληματισμός για τα όσα έγιναν, στη Νέα Υόρκη, αλλά και για τα επόμενα βήματα.

Κοινή ήταν η θέση όλων πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, με την κυβέρνηση δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να τονίζει πως το επόμενο ορόσημο είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Παράλληλα ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης τόνισε ότι δεν θεωρεί πως πήγε κάτι λάθος με την αποστολή του Προέδρου, καθώς ο μεγαλύτερος στόχος ήταν να επαναβεβαιώσει η πλευρά μας την προσήλωση της στο συμφωνημένο πλαίσιο και να αναδειχθεί η βούληση μας για λύση.

Από πλευράς ΔΗΣΥ, η πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, να υπάρξει προσήλωση στο συμφωνημένο πλαίσιο, και να συνεχιστεί η προσπάθεια ανακίνησης του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Όπως ανέφερε η κ. Δημητρίου, ο ΔΗΣΥ έχει ήδη βγει μπροστά, καθώς συναντάται με Τ/κ κόμματα.

Από πλευράς του ΑΚΕΛ, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου επανέλαβε τη θέση πως τα ενεργειακά μπορούν να αποτελέσουν μια θετική ατζέντα για την Τουρκία, και κίνητρο ενδεχομένως, μαζί με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) τα οποία έχει ετοιμάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους Τ/κ.

Διαφορετική ήταν η θέση του ΕΛΑΜ, το οποίο δια του Γεάδη Γεάδη έκανε λόγο για συνεχείς υποχωρήσεις που οδηγούν σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να μπει το φυσικό αέριο στο τραπέζι, λογική του «μπακάλη» και «γελοιότητες».

 

Γενικά υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το που θα μπορούσε να κινηθεί η πλευράς το αμέσως επόμενο διάστημα, τονίστηκε ωστόσο πως πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για να οδηγηθούμε σε διαπραγματεύσεις.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News