Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠροσοχή συστήνει η Αστυνομία

Προσοχή συστήνει η Αστυνομία

Share

Σε συστάσεις προέβη η Αστυνομία Κύπρου και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με ύποπτα μηνύματα υποκλοπής κωδικών πρόσβασης σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ιδιαίτερα στο Instagram, μετά από αρκετές καταγγελίες που έχει δεχτεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας, τα μηνύματα αυτά είναι κακόβουλα και αποσκοπούν στην απόσπαση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών και στοχεύουν επίσης στην πρόσβαση σε διάφορους άλλους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων οι δράστες μπορούν στη συνέχεια να επιτύχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς και άλλων χρηστών, ώστε επίσης να τους ξεγελάσουν.

Συγκεκριμένα, αφού οι δράστες παρεμβατικά αποκτούν πρόσβαση σε λογαριασμούς πολιτών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, στη συνέχεια αποστέλλουν μήνυμα σε πρόσωπα που είναι καταχωρημένα ως «Φίλοι/ Ακόλουθοι» του δικαιούχου του λογαριασμού, παροτρύνοντας τα να επενδύσουν σε διάφορα κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin κτλ, επιλέγοντας συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύνδεσμο – link, που αναφέρεται στο μήνυμα.

Ανυποψίαστοι οι παραλήπτες του μηνύματος, νομιζόμενοι ότι το μήνυμα στάλθηκε από το γνωστό/ φιλικό τους πρόσωπο, ακολουθώντας τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που λαμβάνουν στο μήνυμα, καλούνται να συμπληρώσουν διάφορα στοιχεία τους, όπως κωδικούς πρόσβασης σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αναφέρει η Αστυνομία και προστίθεται στην ανακοίνωση ότι οι δράστες έτσι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα και να μην αποκαλύπτει κωδικούς που λαμβάνει σε οποιοδήποτε πρόσωπο και συστήνεται όπως ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις ασφαλείας δύο παραγόντων για τους ηλεκτρονικούς του λογαριασμούς.

Σε περίπτωση λήψης ύποπτου μηνύματος / αιτήματος, να επικοινωνεί με διαφορετικό τρόπο με το πρόσωπο από το οποίο έλαβε το μήνυμα για επιβεβαίωση του αιτήματος ενώ σε περίπτωση που προέβηκε σε οποιεσδήποτε ενέργειες που του υποδείχθηκαν από τους δράστες της απάτης, συστήνεται ο άμεσος έλεγχος και αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού, αναφέρεται  τέλος.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News