Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξημένη κίνηση ποδηλατών στην Πάφο-Πού οφείλεται;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξημένη κίνηση ποδηλατών στην Πάφο-Πού οφείλεται;

Share

Η Eταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ενημερώνει το κοινό (κυρίως αυτοκινητιστές) ότι εν όψη της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού αγώνα ποδηλασίας  Gran Fondo 2024   οι δρόμοι της πόλης και της επαρχίας  Πάφου αναμένεται από την Δευτέρα 25 Μαρτίου να γεμίσουν με ποδηλάτες.  Έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν οι ξένοι ποδηλάτες για να δοκιμάσουν και να προπονηθούν στις διαδρομές των αγώνων.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Skoda Cyprus Gran Fondo που θα λάβει χώρα το τριήμερο 29-31 Μαρτίου με επίκεντρο την Πάφο.

Γι’ ακόμη μια χρονιά η Πάφος και οι γύρω περιοχές, θα γεμίσουν ποδηλάτες/τριες από διάφορες χώρες του κόσμου για τις ανάγκες ενός από τους μεγαλύτερους ποδηλατικούς αγώνες που γίνεται στην Κύπρο, του Gran Fondo.  Το Skoda Cyprus Gran Fondo  κάθε χρόνο συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας (π.χ. καταλύματα, εστιατόρια κ.α.) και επέκταση της τουριστικής περιόδου ενώ έχει πλέον εδραιωθεί ως μια  από τις μεγαλύτερες ποδηλατικές διοργανώσεις  που διεξάγεται στην Κύπρο, με βάση τον αριθμό συμμετοχής ποδηλατών/τριών, αλλά και τις χώρες προέλευσης τους.

Στην περσινή διοργάνωση είχαν λάβει μέρος πέραν των 500 αθλητών και αθλητριών από 40 διαφορετικές χώρες, ενώ το ρεκόρ συμμετοχών επιτεύχθηκε το 2019 όπου αγωνίστηκαν περίπου 650 αθλητές/τριες.

Ο αγώνας μέσα από τα δέκα χρόνια παρουσίας του, σταδιακά έχει εξελιχθεί σε μία πολύ σημαντική ποδηλατική διοργάνωση, η οποία με την παρουσία πολλών ξένων αθλητών από το εξωτερικό συμβάλει και ενισχύει πολύπλευρα το τουριστικό προϊόν και την τόνωση της τοπικής και Παγκύπριας οικονομίας.

Φέτος αναμένονται περίπου 400 ποδηλάτες από 40 χώρες.

 

Πρόγραμμα της διοργάνωσης

 

Το Skoda Cyprus Gran Fondo 2024 θα αρχίσει με την ατομική χρονομέτρηση την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, με τους αθλητές (Expert) να καλούνται να διανύσουν απόσταση 28.3χλμ από τα Νικόκλεια στο Πραστειό και πίσω. Οι αθλούμενοι (Sportive) θα κάνουν μια διαδρομή απόστασης 55,5χλμ η οποία θα περνά από την Αναρίτα – Νατά – Τραχυπέδουλα με τερματισμό στη Νικόκλεια.

Το Σάββατο (30/03) θα είναι η μεγαλύτερη απόσταση, με τη διαδρομή να ξεκινάει από την Πάφο και να καταλήγει στα Κούκλια αφού περάσει από τη κοινότητα Χωλέτριας- Νατά – Τραχυπέδουλα – Κιδάσι- Άργος – Άγιος Νικόλαος – Κέδαρες για να καταλήξει στα Κουκλιά.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, είναι προγραμματισμένο η δράση να εξελιχθεί από την Πάφο μέχρι την Τσάδα με τη διαδρομή να διαρκεί 59,2χλμ περνώντας από την Αναρίτα – Νατά – Αμαργέτη – Χούλου και Λετύμπου

Κατά τη δεύτερη και τρίτη ημέρα θα γίνουν επίσης οι διαδρομές του Medio Fondo Race, που απευθύνεται σε άνδρες άνω των 60 ετών και γυναίκες άνω των 50, με την διαδρομή του Σαββάτου να είναι απόστασης 89,3χλμ. και αυτή της Κυριακής 50,6χλμ.

Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Skoda και μεγάλος χορηγούς το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic, ο Δήμος Πάφου, το Cyclo Shop και η ΕΤΑΠ Πάφου ενώ υποστηρίζουν η Motolife Tours και ο ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ. Τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στο https://www.activatecyprus.com/granfondocyprus

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News