Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
24.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑΠώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

Share

Το φόρτωμα των αποσκευών στο αυτοκίνητο πριν το ταξίδι παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.

Το φόρτωμα των αποσκευών στο αυτοκίνητο πριν το ταξίδι παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει να γίνεται σωστά, ώστε να εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια σε όλους τους επιβαίνοντες. Αρκετοί οδηγοί φορτώνουν το αυτοκίνητό τους χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, με αποτέλεσμα σε ένα δυνατό φρενάρισμα να υπάρχει μετατόπιση φορτίου.

Ο βασικός κανόνας κατά τη διάρκεια του φορτώματος είναι ότι τα βαριά αντικείμενα μπαίνουν στο κάτω μέρος του αποθηκευτικού χώρου, ώστε να υπάρχει χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Επίσης, όλα τα αντικείμενα μπαίνουν στους ειδικούς χώρους που διαθέτει το αυτοκίνητο, ενώ δεν θα πρέπει οι αποσκευές να βρίσκονται ανάμεσα στα καθίσματα και να ενοχλούν τους επιβάτες. Από την άλλη, αν είναι τόσο πολλές οι αποσκευές, τότε οι ελαφριές και μαλακότερες τοποθετούνται στα πόδια των επιβατών.

Η ορατότητα του οδηγού δεν θα πρέπει ποτέ να περιορίζεται από τις αποσκευές. Κυρίως η ορατότητα του πίσω παρμπρίζ, αφού ο οδηγός πρέπει να βλέπει πίσω από το αυτοκίνητό του. Ακόμα και τα μικρότερα πράγματα θα πρέπει να βρίσκονται σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου, καθώς σε ένα απότομο φρενάρισμα υπάρχει το ενδεχόμενο να φύγουν από την θέση τους και να τραυματίσουν τους επιβάτες.

Τα βαριά αντικείμενα
Το βάρος καθορίζει σε ποιο μέρος του αυτοκινήτου θα βρίσκεται μία αποσκευή. Τα βαριά αντικείμενα θα πρέπει να μπαίνουν στο πορτμπαγκάζ και τα πιο ελαφριά στο κάτω μέρος του οχήματος των πίσω καθισμάτων εάν δεν χωρούν σε άλλο ειδικό αποθηκευτικό χώρο. Επιπλέον, τα βαριά αντικείμενα καλό θα ήταν να δένονται με ιμάντες ή ειδικά δίκτυα πρόσδεσης ώστε να μην γλιστρούν ακόμη και μέσα στον αποθηκευτικό χώρο.

Αποσκευές όπως τσάντες, ψάθες παραλίας, στρώματα ή πετσέτες καλό θα ήταν να συμπιέζονται, ώστε να μην τρώνε χώρο από τον αποθηκευτικό χώρο όπου θα υπάρχουν τα βαριά αντικείμενα.

Το βάρος ενός αυτοκινήτου απαιτεί την ρύθμιση του αέρα των ελαστικών σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και την ρύθμιση των προβολέων προς τα κάτω ώστε να μην τυφλώνονται τα άλλα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης το βράδυ.

Ο οδηγός θα πρέπει πάντα να γνωρίζει πως το φορτωμένο αυτοκίνητο συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά λόγω του βάρους του. Σ τις απότομες στροφές υπάρχει μετατόπιση βάρους, κάτι για το οποίο ο οδηγός θα πρέπει να λαμβάνει υπ’όψιν του.

Σε περίπτωση που υπάρχουν μπάρες αυτοκινήτου ή μπαγκαζιέρα τότε τα ελαφρύτερα και ογκώδη πράγματα θα πρέπει να τοποθετούνται σε αυτά, ώστε να μην υπάρχει μεγάλο βάρος. Η ταχύτητα ενός αυτοκινήτου σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι υψηλή ακόμη και στον αυτοκινητόδρομο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News