Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΣε τι συμφώνησαν συντεχνίες και ΟΚΥπΥ

Σε τι συμφώνησαν συντεχνίες και ΟΚΥπΥ

Share

Στη σύσταση νέας ειδικής επιτροπής, η οποία θα μελετήσει την οικονομική πτυχή της συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης, κατέληξαν ο ΟΚΥπΥ και οι συντεχνίες των εργαζομένων. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν χθες, για πρώτη φορά μετά την οκτάωρη στάση εργασίας που είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου 2023, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν κάπου.

Στη χθεσινή σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της υπουργού Υγείας και κράτησε δύο και πλέον ώρες, συμφωνήθηκε όπως οι έξι συντεχνίες υποβάλουν γραπτώς τα ερωτήματά τους στον ΟΚΥπΥ, αναφορικά με τη νέα πρόταση που κατέθεσε ενώπιόν τους ο οργανισμός. H νέα πρόταση του ΟΚΥπΥ, αφορά μόνο τις παραχωρήσεις κλιμακωτών αυξήσεων, δηλαδή του καθορισμού διαφορετικών ποσοστών ανά κατηγορία εργαζομένων με βάση το επίπεδο του ετήσιου εισοδήματος που σήμερα λαμβάνουν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας δήλωσε στο Radiocosmos ότι συντεχνίες σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται να γίνεται διασύνδεση των μισθολογικών αυξήσεων με τα οικονομικά δεδομένα του ΟΚΥπΥ.  Ο κ. Κούμας διερωτήθηκε ποιος ημικρατικός οργανισμός σήμερα βασίζει τις αυξήσεις των υπαλλήλων του στα ετήσια οικονομικά του δεδομένα. Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο ΟΚΥπΥ είπε είναι τι θα γίνει το 2ο εξάμηνο του 2024 που λήγει η περίοδος κρατικής επιδότησης του οργανισμού.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!