Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΣημαντικές προοπτικές από ενάλια αρχαιολογία βλέπει η ΕΤΑΠ Πάφου

Σημαντικές προοπτικές από ενάλια αρχαιολογία βλέπει η ΕΤΑΠ Πάφου

Share

Σημαντικές προοπτικές από ενάλια αρχαιολογία βλέπει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ). Μέσα στα πλαίσια των δράσεων και ενεργειών του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS +, η ΕΤΑΠ ως εταίρος του προγράμματος παρευρέθηκε στη Σικελία για την δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30.05 – 04.06.2022 και οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν και να αναλύσουν τις προτεινόμενες δράσεις βάσει των απαιτήσεων του προγράμματος αλλά και την δημιουργία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας όσον αφορά την ενάλια αρχαιολογία. Το εν λόγω έργο, καταπιάνεται με ζητήματα ενίσχυσης της υποβρύχιας αρχαιολογίας για να αποτελέσει ένα καινοτόμο εργαλείο για την ανάπτυξη βιώσιμου και δημιουργικού τουρισμού.

Οι εταίροι εκτός από την Κύπρο προέρχονται από την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Κροατία. Το έργο αναμένεται να απορροφήσει κονδύλια ύψους €300.000 είναι διάρκειας 24 μηνών και στην ΕΤΑΠ Πάφου αναλογούν δράσεις που ανέρχονται στις €40.000.

Η ΕΤΑΠ προσβλέπει ότι στα επόμενα χρόνια η Ενάλια Αρχαιολογία μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης του “προορισμού Πάφος”. Υπάρχουν διάφορα σημεία υποθαλάσσιου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Επαρχία που μπορούν να εξερευνηθούν, να αναπτυχθούν και να προβληθούν περαιτέρω, καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΕΤΑΠ.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!