Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
25.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣοκ στην Ευρώπη 250.000 παιδιά αγνοούνται ετησίως

Σοκ στην Ευρώπη 250.000 παιδιά αγνοούνται ετησίως

Share

Στην Ευρώπη, 250,000 παιδιά αγνοούνται ετησίως, κι αυτό ισοδυναμεί με ένα παιδί που εξαφανίζεται κάθε δύο λεπτά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το “Hope For Children” CRC Policy Center, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Αναφέρει ότι το 2022, οι ευρωπαϊκές τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας 116000, σκοπός των οποίων είναι η πρόληψη και ο χειρισμός εξαφανίσεων, έλαβαν 70,855 κλήσεις για 6.668 περιπτώσεις.

Η πλειοψηφία αυτών των περιστατικών, σημειώνεται, αφορούσαν παιδιά που έφυγαν από το σπίτι τους, αντιπροσωπεύοντας το 66% των νέων περιπτώσεων που αναφέρθηκαν. Επιπρόσθετα, το 24% αφορούσε γονικές αρπαγές, ενώ ένα μικρό αλλά σημαντικό ποσοστό 3%, αφορούσε αγνοούμενα παιδιά κατά τη μετανάστευση

Όπως αναφέρεται, η Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, είναι ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για το ανησυχητικό παγκόσμιο ζήτημα των εξαφανισμένων παιδιών και μία ημέρα που αποσκοπεί στο να δώσει ελπίδα στις οικογένειές τους.

«Το “Hope For Children” CRC Policy Center ενώνει τη φωνή του με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Missing Children Europe, καλώντας την ΕΕ και τα κράτη-μέλη να δράσουν για τη καταπολέμηση της διαδικτυακής άγρας παιδιών (online grooming) που καταλήγει στις εξαφανίσεις παιδιών και για να διασφαλίσουν τη συνέχεια των τηλεφωνικών γραμμών 116000 που υποστηρίζουν τα εξαφανισμένα παιδιά και τις οικογένειές τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News