Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
29.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΣτασιμότητα στο Τ. Σχ. Ακάμα - Αναμένουν την επιστροφή Αναστασιάδη

Στασιμότητα στο Τ. Σχ. Ακάμα – Αναμένουν την επιστροφή Αναστασιάδη

Share

Στασιμότητα επικρατεί σχετικά με το Τοπικό Σχέδιο για τον Ακάμα, με τις κοινότητες να έχουν στείλει τα μηνύματα τους και ουσιαστικά αναμένουν την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή, αναμένουν συνάντηση με τον Υπ. Εσωτερικών Νίκο Νουρή.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και περιβάλλοντος, συστήνει «υπομονή» στις κοινότητες του Ακάμα και σε όσους επηρεάζονται από το τοπικό σχέδιο της περιοχής.
Ο κ. Καδής, παρέστη στο Φεστιβάλ του Στατού Αγίου Φωτίου και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, από τις κοινότητες, είπε ότι θα ήταν σωστό προτού τοποθετηθούν να αναμένουν τις συνολικές κυβερνητικές αποφάσεις.
Υπάρχει είπε, «μια γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος η οποία θεωρώ ότι είναι ολοκληρωμένη και λαμβάνει υπόψη όλα τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον της». Όπως εξήγησε, πέραν της τοποθέτησης του Τμήματος Περιβάλλοντος, την οποία, όπως είπε, στηρίζει απόλυτα, η Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μαζί με το τοπικό σχέδιο και αντισταθμιστικά μέτρα για όσους επηρεάζονται, αλλά και τι θα λάβει η κάθε κοινότητα χωριστά.
Συνεπώς, κατέληξε, είναι πρόωρο να τοποθετούνται τώρα αρνητικά ή θετικά υπέρ του σχεδίου.

Καταστροφικό σενάριο

Το ενδεχόμενο να μην δημοσιευθεί το Τοπικό Σχέδιο για τις κοινότητες του Ακάμα θα είναι καταστροφική εξέλιξη όχι μόνον για τις ευαίσθητες περιοχές προστασίας, αλλά και για τις κοινότητες της περιοχής εκτίμησε ο επιστημονικός λειτουργός της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κλείτος Παπαστυλιανού, που συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Τοπικό Σχέδιο.
Για τις πρόνοιες που υπήρξε αρνητική αξιολόγηση, αυτές όπως είπε δεν μπορούν να επανέλθουν, όμως το Πολεοδομικό Συμβούλιο μπορεί να προβεί σε τροποποιήσεις και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις.
Σε κάθε περίπτωση είπε οι αξιολογήσεις αυτές ισχύουν και στην περίπτωση που παραμείνει η δήλωση πολιτικής.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!