Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
12.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΣτα χαμηλά οι πληρότητες στα φράγματα

Στα χαμηλά οι πληρότητες στα φράγματα

Share

Στο 44% της κανονικής από την 1η Οκτωβρίου (έναρξη υδρολογικού έτους) περιορίζεται η μέση βροχόπτωση στις ελεύθερες περιοχές, με την πληρότητα των φραγμάτων να περιορίζεται στο 46%.

Σύμφωνα με προκαταρτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας μέχρι τις 08:00 σήμερα, η μέση βροχόπτωση στις ελεύθερες περιοχές από την 1η Οκτωβρίου περιορίζεται στα 84,2 χιλιοστά, σε συγκριση με 191,6 mm που είναι τα ιστορικά στοιχεία 1961-1990 και αντιστοιχεί στο 44%.

Η βροχόπτωση του τελευταίου 24ωρου ανέρχεται σε 3,6 χιλιοστά, σε σύγκριση με 105,6 που είναι η κανονική βάσει των ιστορικών στοιχείων.

Τα ψηλότερα ποσοστά βροχόπτωσης, έναντι της κανονικής, παρουσιάζονται στον σταθμό στην Αθηένου με 94% και ακολουθεί ο Σταυρός της Ψώκας μα 82% και ο Πρόεδρος με 75%. Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ξυλοτύμπου με μόλις 11% και ακολουθούν το αεροδρόμιο Λάρνακας και ο σταθμός της Αθαλάσσας στη Λευκωσία με 16% και 18% αντίστοιχα.

Χαμηλά η πληρότητα των πληρότητα φραγμάτων

————–

Εξάλλου, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, η συνολική πληρότητα στα μεγάλα φράγματα της Κύπρου βρίσκεται στο 46%, σε σύγκριση με 68% που ήταν η αντίστοιχη περσινή.

Από την 1η Οκτωβρίου εισέρρευσε στα φράγματα συνολικά 2,34 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, με την ποσότητα που εισέρρευσε το τελευταίο 24ωρο να περιορίζεται στο 0,06 εκατ. κυβικά μέτρα.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!