Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
10.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΥΓΕΙΑΣτρες: Νικήστε το στη στιγμή

Στρες: Νικήστε το στη στιγμή

Share

Υπάρχει άραγε ένας γρήγορος τρόπος για να χαλαρώσουμε άμεσα κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα που είμαστε πολύ αγχωμένοι;

Η εύρεση γρήγορων τρόπων για την ανακούφιση από το άγχος είναι μια εξαιρετική «πρώτη γραμμή άμυνας» κατά των επιπτώσεων του χρόνιου στρες.

Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ προειδοποιεί ότι το χρόνιο στρες έχει συνδεθεί με μια μακρά λίστα προβλημάτων υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις, το άσθμα, οι πεπτικές διαταραχές, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Οι παρακάτω τεχνικές μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το σώμα και το μυαλό σας για να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ψυχραιμία τις καθημερινές προκλήσεις και, ταυτόχρονα, να προστατεύετε την υγεία σας.

Ρίξτε λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σας

Υπάρχει ένα εύκολο τρικ που θα σας βοηθήσει να πάρετε τον έλεγχο του νευρικού σας συστήματος.

Βρέχοντας το πρόσωπό σας με παγωμένο νερό, διεγείρεται το καταδυτικό αντανακλαστικό, το οποίο διαθέτουν γενετικά όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Applied Physiology», o καρδιακός σας ρυθμός επιβραδύνεται και αισθάνεστε πιο ήρεμοι.

Τα αγγεία στο δέρμα συστέλλονται, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στα εσωτερικά όργανα.

Βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι

Η μουσική μπορεί να γίνει η ασπίδα σας ενάντια στο άγχος όπου κι αν βρίσκεστε – στο σπίτι, στη δουλειά ή εν κινήσει.

Ο ακουστικός φλοιός του εγκεφάλου συνδέεται με το σύστημα ανταμοιβής, τα κινητικά συστήματα, τα κέντρα κινήτρων και τη ρύθμιση των συναισθημάτων.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Neuron», η μουσική έχει χαλαρωτική επίδραση ακόμα και σε άτομα με ήπια κατάθλιψη ή αγχώδη διαταραχή.

Ξεφλουδίστε ένα πορτοκάλι

Ένα άρωμα έχει τη δύναμη να ξυπνά αναμνήσεις και μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικός παράγοντας σε καταστάσεις υψηλού στρες.

Όταν εισπνέετε, οι μυρωδιές ταξιδεύουν μέσω της μύτης στην περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη μνήμη, τη διάθεση και τα συναισθήματα.

Συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Frontiers» έδειξε ότι το άρωμα του πορτοκαλιού είχε ηρεμιστική επίδραση στις εγκύους.

Αναστενάξτε

Ο αναστεναγμός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να εξαλείψουμε την αγχωτική απόκριση στο σώμα μας σε πραγματικό χρόνο.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ υποστηρίζουν ότι ο σκόπιμος αναστεναγμός, επαναλαμβανόμενος πολλές φορές για λίγα λεπτά κάθε μέρα, γνωστός και ως «κυκλικός αναστεναγμός», παρέχει μια στιγμιαία ψυχολογική απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα και, μακροπρόθεσμα, είναι μια καλή στρατηγική ανακούφισης από το στρες.

vita.gr

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!