Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΣυστάσεις προς το κοινό από την αστυνομία

Συστάσεις προς το κοινό από την αστυνομία

Share

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στο νησί μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και δεδομένου, ότι ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά μεγάλος, η Αστυνομία υπενθυμίζει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις δραστηριότητές του.

Ειδικά καλείται το κοινό:

  • Να αποφεύγει υπαίθριες εργασίες, ενέργειες και δραστηριότητες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (όπως χρήση σμυρίλιου, ηλεκτροσυγκολλήσεις, οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου ή γεωργικού μηχανήματος που προκαλεί σπινθήρες ή φλόγα).
  • Να αποφεύγει κάψιμο ξερών χόρτων, κλαδιών, σκουπιδιών στην ύπαιθρο.
  • Να αποφεύγει άναμμα καρβούνων/φουκούς εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά. Αυτό μπορεί να γίνεται σε προκαθορισμένους από το Τμήμα Δασών χώρους.
  • Αναμμένα αποτσίγαρα και σπίρτα να μην απορρίπτονται από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή όταν βρισκόμαστε σε υπαίθριες περιοχές.

Πάντοτε να συμμορφωνόμαστε με τις πινακίδες πρόσβασης σε δασικές περιοχές σε περιόδους υψηλού κινδύνου.

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία επισημαίνει τη συνεχή παρουσία της μέσω της περιπολιακής κάλυψης κυρίως δασικών και αγροτικών περιοχών, καθώς και τη λήψη μέτρων όσων αφορά στους παρανομούντες, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η μη συμμόρφωση και τήρηση της σχετικής Νομοθεσίας αποτελεί αδίκημα.

Οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στην πρόληψη και στη διαλεύκανση υποθέσεων πρόκλησης πυρκαγιών λόγω αμέλειας ή και κακόβουλα, επικοινωνώντας με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψή τους οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση ή κάποιο άλλο στοιχείο. Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να δίδονται όσο το δυνατό περισσότερες λεπτομέρειες, όπως περιγραφή και αριθμός εγγραφής οχημάτων, περιγραφή επιβαινόντων, ακριβή σημεία και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, διατηρώντας την ανωνυμία τους εάν το επιθυμούν.

Πρέπει να είναι πάντοτε σε γνώση μας ότι αποτελεί υποχρέωση όλων μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του δασικού μας πλούτου και της περιουσίας των πολιτών.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News