Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινά το σχέδιο χορηγιών για επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης

Ξεκινά το σχέδιο χορηγιών για επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης

Share

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) ανακοινώνει ότι η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του Σχεδίου Χορηγιών για Προώθηση Επενδύσεων Ενεργειακής Απόδοσης από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 και ώρα 09.00 π.μ.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες της προκήρυξης ανέρχεται στα €40 εκατ. Το Σχέδιο Χορηγιών αποσκοπεί στην προώθηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν ή/και χρησιμοποιούνται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Δικαιούχοι είναι οι υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) όλων των οικονομικών κλάδων, εκτός όσων εμπίπτουν στη λίστα αποκλεισμού του Σχεδίου (Παράρτημα Γ του Οδηγού Εφαρμογής). Καλύπτονται, επίσης, επενδύσεις από συγκεκριμένους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Οι τύποι επενδύσεων που καλύπτονται από το σχέδιο είναι:

  1. Ενεργειακή αναβάθμιση χωρίς προσθήκη φωτοβολταϊκού: Δικαιούχοι ΜμΕ. Ποσοστό χορηγίας 40% επί των επιλέξιμων δαπανών. Μέγιστο ποσό χορηγίας €100 χιλ.
  2. Ενεργειακή αναβάθμιση με προσθήκη φωτοβολταϊκού: Δικαιούχοι ΜμΕ. Ποσοστό χορηγίας 40% επί των επιλέξιμων δαπανών με μέγιστο ποσό χορηγίας €150 χιλ.
  3. Ενεργειακή αναβάθμιση για αναβάθμιση υφιστάμενων κτηρίων σε κτήρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας (ΚΣΜΚΕ): Δικαιούχοι ΜμΕ και ΜΚΟ. Ποσοστό χορηγίας για ΜμΕ 40% και για ΜΚΟ 60%. Μέγιστο ποσό χορηγίας €300 χιλ.
  4. Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων ΜΚΟ: Δικαιούχοι μόνο ΜΚΟ. Ποσοστό χορηγίας 60% επί των επιλέξιμων δαπανών με μέγιστο ποσό χορηγίας €150 χιλ.

Το Υπουργείο τονίζει ότι προβληματικές επιχειρήσεις, κατά την έννοια των κοινοτικών κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις για τη διάσωση και την αναδιάρθρωση μη χρηματοπιστωτικών προβληματικών επιχειρήσεων, δεν δικαιούνται χορηγία από το παρόν Σχέδιο.

Oi αιτήσεις και τα σχετικά απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://fundingapps.mcit.gov.cy, χρησιμοποιώντας τους φυλλομετρητές Chrome, Firefox και Edge.

Oi ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους Λειτουργούς, στα τηλέφωνα 22867335, 22867208, 22867191, 22867297, 22867216 και 22867148 και στο email sit@meci.gov.cy

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News