Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΣύσκεψη στην Αθήνα για την διακρίβωση τύχης των αγνοουμένων

Σύσκεψη στην Αθήνα για την διακρίβωση τύχης των αγνοουμένων

Share

Σύμφωνα με τον επίτροπο προεδρίας κ.Φώτη Φωτίου ,μετά από συνάντηση με τους Προέδρους των Επιτροπών συγγενών αγνοημένων της Κύπρου και της Ελλάδας, τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αθήνα,  με θέμα την έναρξη διεθνούς εκστρατείας ώστε να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα να πιέσει και να πείσει την Τουρκία να συνεργαστεί για την διακρίβωση της τύχης των ατόμων που ακόμα αγνοούνται.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε  ότι « ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερoς εχθρός στο θέμα των αγνοουμένων και πως 48 χρόνια μετά, ακόμα αναζητούμε 870 αγνοούμενους, Ε/κ και Ελληνες. Γονείς φεύγουν από τη ζωή, τ’ αδέρφια φεύγουν από τη ζωή, τα παιδιά φεύγουν από τη ζωή. Πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες, να πεισθεί και να πιεσθεί η κατοχική δύναμη (να δώσει στοιχεία). Γιατί εκεί είναι το κλειδί της επίλυσης αυτού του ανθρωπιστικού προβλήματος που προκαλεί τόσο πόνο στους συγγενείς των αγνοουμένων. Το κλειδί είναι η κατοχική δύναμη».

Πρόσθεσε επίσης «Η διεθνής κοινότητα πρέπει επιτέλους να επιδείξει περισσότερη ευαισθησία για τους δικούς μας αγνοούμενους, όπως αυτή που επιδεικνύει τώρα στον πόλεμο στην Ουκρανία,  ακούμε καθημερινά για εγκλήματα πολέμου και αγνοούμενους, την διεθνή κοινότητα – ΕΕ και ΗΕ – να απαιτούν να δοθούν πληροφορίες, πρόσθεσε. Καμία διαφορά δεν έχει αυτό το θέμα με την δική μας τραγωδία. Γι’ αυτό και εμείς απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα – και ιδιαίτερα από τα ΗΕ και την ΕΕ – να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πείσουν την κατοχική δύναμη να συνεργαστεί».

Θα γίνουν, πρόσθεσε, κι άλλες ενέργειες στο ΗΒ και τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι θέλουν να εμπλέξουν περισσότερο τον απόδημο ελληνισμό για να στηρίξει αυτές τις ενέργειες «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον ιερό αγώνα μέχρι να διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα όλων μας», τόνισε.

Από την άλλη μεριά, η  πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Μαρία Καλπουρτζή σημείωσε ότι 52 άτομα από την Ελλάδα εξακολουθούν ακόμα να αγνοούνται.

Καταλήγοντας ο κ.Φώτης Φωτίου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον συντονισμό της όλης εκστρατείας κάνοντας λόγο πως “«Όντως ο χρόνος είναι ο χειρότερός μας εχθρός. Είναι σχεδόν μισός αιώνας, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, δεν μπορούν οι συγγενείς να περιμένουν άλλο, δεν υπάρχει άλλη ανοχή».

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News