Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
24.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΤέλος ο Ιερέας από τα Χολετρια - Πληρώνει το λάθος του

Τέλος ο Ιερέας από τα Χολετρια – Πληρώνει το λάθος του

Share

Τέλος ο Ιερέας από την εκκλησία Χολετριων…

Με ανακοίνωση της η οικογένεια των ηρώων Παπαλαζαρου, δίνει τη δική της εξήγηση για το περιστατικό της Κυριακής, όπου ο ιερέας αρνήθηκε να μνημονεύσει τον ήρωα Κυριάκο Παπαλαζαρου.

Αυτούσια η ανακοίνωση της οικογένειας:

Εμείς, τα αδέλφια των ηρώων Κυριάκου και Σωτήρη Παπαλαζάρου, θελουμε να ευχαριστήσουμε άπαντες για την συμπαράσταση σας μετά την βαρύτατη προσβολή που δεχτήκαμε την Κυριακή με την άρνηση του ιερέα της κοινότητας μας στα Χολέτρια να μνημονεύσει τον ήρωα αδελφό μας, δολοφονηθέντα από την ΕΟΚΑ Β´, Κυριάκο.

Η συμπαράσταση σας που εκδηλώθηκε με ποικίλους τρόπους, μάς έδωσε δύναμη και θάρρος να μην αφήσουμε το συμβάν να περάσει απαρατήρητο, γεγονός που θα ισοδυναμούσε με ασύγνωστη ασέβεια προς τη μνήμη και τη θυσία του Κυριάκου μας.

Ως οικογένεια θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, για την άμεση παρέμβαση του και την έκκληση του προς τους οικείο Μητροπολίτη, Γεώργιο, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να επιληφθούν του θέματος ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και να αποδοθεί ο πρέπον σεβασμός. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση όλους εσάς από κάθε γωνιά της Κύπρου, τις χιλιάδες φίλων, συντρόφων κι εκτιμητών της οικογένειας, της θυσίας των αδελφών μας και της προσφοράς των γονιών μας, Παπαλάζαρου και Αγαθονίκης. Με ποικίλους τρόπους σταθήκατε δίπλα μας.

Η αρχική αντίδραση του Μητροπολίτη Πάφου για δήθεν παρεξήγηση στο θέμα της μη μνημόνευσης δεν βρήκε την οικογένεια μας σύμφωνη.

Σε συνάντηση μας μαζί του αποδείξαμε με στοιχεία πως η πράξη του ιερέα ήταν σχεδιασμένη και προμελετημένη, γεγονός που δεν μπορεί να μην τύχει της πρέπουσας αντίδρασης. Ο Μητροπολίτης Πάφου αποφάσισε τη μετακίνηση του ιερέα από τα Χολέτρια και την άμεση αντικατάσταση του. Το γεγονός αυτό μας ικανοποιεί ως οικογένεια και θεωρούμε πως ικανοποιεί και το περί δικαίου αίσθημα. Ευχαριστώντας όλους εσάς για την αλληλεγγύη και την αγάπη σας, θέλουμε να πούμε και τούτο: Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος άμα γίνεται συλλογικά. Κι εμείς σήμερα, με την δική σας συμπαράσταση, κρατήσαμε το νόημα της θυσίας του Κυριάκου μας ζωντανό.

Έκκληση της οικογένειας μας είναι όπως παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δίνουμε απαντήσεις όπως η σημερινή.

Αιωνία η μνήμη των παλικαριών της Κύπρου μας που με τη θυσία τους έσωσαν την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Σας ευχαριστούμε όλους, τα αδέλφια: Παναγιώτα, Δόμνα, Νεόφυτος, Μαρία, Αλεξία, Σωτηρούλα και Κυριάκος Παπαλαζάρου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News