Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
27.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

Cosmos Radio Logo for website FINAL 2
ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΤι είδαν οι Βουλευτές στα σχολεία της Πάφου

Τι είδαν οι Βουλευτές στα σχολεία της Πάφου

Share

Ο υπερπληθυσμός, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και το κυκλοφοριακό είναι τα κυριότερα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν τα σχολεία στην Πάφο . Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες  ενώπιων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας που πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολεία της Πάφου  το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τεχνική και Επαγγελματική σχολή Πάφου, είναι ο υπερπληθυσμός αφού αναγκάζονται να μην αποδεχθούν άλλους μαθητές λόγω της πληρότητας . Σύμφωνα με τους βουλευτές  σοβαρό πρόβλημα παρουσιάζεται και στην έγκαιρη προσεύλευση των μαθητών στα σχολεία  της Πάφου, λόγω του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος με αποτέλεσμα η άφιξη των μαθητών στα σχολεία με  λεωφορεία  να γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χάνουν την πρώτη ώρα του  μαθήματος.

Η. Μυριάνθους

Προβλήματα υπερπληθυσμού καταγράφονται  σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Πάφο σύμφωνα με τον  βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους . Μιλώντας στο Radio Cosmos επεσήμανε ότι η Πάφος χρειάζεται νέα σχολεία και  οι ανάγκες αυτές διαπιστώθηκαν  πριν  περίπου δεκαετία χωρίς το αρμόδιο υπουργείο να λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του  .

Β. Φακοντής

Την ανάγκη δημιουργίας νέας Τεχνικής Σχολής και Γυμνασίου στην Πάφο επισημαίνει σε γραπτή δήλωση  και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Βαλεντίνος Φακοντης. Επισημαίνει ότι πρόβλημα υπερπληθυσμού παρουσιάζεται γενικά στα σχολεία της Πάφου, γι΄ αυτό πέραν της ανάγκης για νέα Τεχνική Σχολή, επιβάλλεται η δημιουργία νέων σχολικών μοναδων στην Πάφο, τόσο Δημοτικού Σχολείου, όσο και νέου Γυμνασίου στο κέντρο της πόλης. Αναφέρει παράλληλα ότι κατά την επίσκεψη της Επιτροπής Παιδείας διαπιστώθηκε, ακόμα, ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων της Πάφου χρήζουν άμεσης συντήρησης και κτιριολογικής αναβάθμισης και καλεί το  αρμόδιο Υπουργείο προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για άμεση συντήρηση και επιδιόρθωση τους.

 

 

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!
w-footer{display: none;}