Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΤο Εβραϊκό Λόμπι -Ζητά την απαγόρευση πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

Το Εβραϊκό Λόμπι -Ζητά την απαγόρευση πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

Share

Με κοινή επιστολή προς τη ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η ελληνοαμερικανική οργάνωση HALC και η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή AJC ζητούν να στηριχθεί η τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα ο βουλευτής Κρις Πάπας και προβλέπει την απαγόρευση πώλησης και αναβάθμισης των F-16 στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν οι δυο οργανώσεις «οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι ένοπλες υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, δημιουργώντας πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Επιπροσθέτως, η Τουρκία διεξάγει προκλητικές και επικίνδυνες ναυτικές ασκήσεις – ενίοτε με αληθινά πυρά – στα ελληνικά χωρικά ύδατα και γύρω από κατοικημένα νησιά.

Παρά την επιθετικότητα της Τουρκίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εκφραστεί υπέρ της εξέτασης του τουρκικού αιτήματος για αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Lockheed Martin και 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τον υπάρχοντα τεράστιο στόλο πολεμικών αεροσκαφών της.

Η πώληση νέων F-16 και κιτ αναβάθμισης στην Τουρκία θα υπονόμευε τον αμερικανικό νόμο, τις αμερικανικές αξίες και τα αμερικανικά συμφέροντα.

Η Τουρκία ήδη χρησιμοποιεί τον στόλο των αμερικανικών F-16 που διαθέτει για να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο. Μεγάλος αριθμός αναλυτών έχει επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με τη συνεγκατάσταση αναβαθμισμένων F-16 με τους S400.

Η τροπολογία του Κρις Πάπας απαγορεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες να πουλήσουν κιτ εκσυγχρονισμού και νέα F-16 στην Τουρκία, εκτός εάν το Κογκρέσο λάβει πιστοποίηση ότι η Άγκυρα δεν έχει παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας – ειδικά μέσω εδαφικών υπερπτήσεων ή παραβάσεων του ΦΙΡ Αθηνών. Ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε αυτή τη σημαντική τροπολογία».Αμφισβητεί την ελληνικότητα περιοχών της Κρήτης καθώς και του Καστελλόριζου.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!