Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΤο 2024 έτοιμα τα γραφεία στην οδό Αθηνάς

Το 2024 έτοιμα τα γραφεία στην οδό Αθηνάς

Share

 

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για υλοποίης της πρότασης που κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό…

 

Τον Ιούνιο του 2024 αναμένεται να είναι έτοιμο το κτίριο που θα φιλοξενεί τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και του Υφυπουργείου Κοινωνική Πρόνοιας στην οδό Αθηνάς.

Το απόγευμα στον Πολυχώρο Αττικόν ο δήμαρχος Πάφου υπέγραψε την συμβόλαια για την εκπόνηση των Αρχιτεκτονικών σχεδίων με τους μελετητές που κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε, ενώ εκτίμησε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων το όλο έργο θα είναι έτοιμο για χρήση τον Ιούνιο του 2024.

Η ομάδα μελέτης που κέρδισε τον διαγωνισμό είναι η συμπολίτισσά μας Στέλλα Χατζηλαμπρή Αρχιτέκτονες & Spacegroup AS (Στέλλα Χατζηλαμπρή, Gary Bates, Μαρία Μάκρη, Αγγέλα Χαραλάμπους, Havier Lopez).

Όλες οι προτάσεις που βραβεύτηκαν στον Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Πάφου για την αποκατάσταση της διατηρητέας οικοδομής στην οδό Αθηνάς και ανέγερση νέου κτιρίου για σκοπούς στέγασης Υπηρεσιών του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, εκτίθενται από χτες το απόγευμα στον Πολυχώρο «Αττικόν».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης  παρουσιάστηκε η μελέτης που έλαβε το 1ο βραβείο, και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, υπέγραψε τη σύμβαση με τους μελετητές του Έργου.

 

Με σεβασμό στο διατηρητέο

 

Από τα στοιχεία της μελέτης κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής η διαχείριση του εξωτερικού χώρου και η σχετική με αυτήν χωροθέτηση του νέου κτηρίου. Η δημιουργία κτιστού «φλοιού» επί των συνόρων και εσωτερικού υπαίθριου χώρου παραπέμπει σε οργανωτικές αρχές της μεσογειακής αρχιτεκτονικής, με την αυλή και τον υπαίθριο χώρο ως από τα πλέον βασικά στοιχεία λειτουργικής οργάνωσης.

Το νέο κτήριο έχει μορφολογία και τυπολογία που αφενός είναι διαφοροποιημένη από τον χαρακτήρα του διατηρητέου, αφετέρου καταφέρνει να διαχειριστεί την κλίμακα και τον όγκο του κτηρίου (που προκύπτει μέσα από τις απαιτήσεις του κτηριολογικού προγράμματος) κατά τρόπο που να συνυπάρχει αρμονικά και να συνδιαλέγεται με το διατηρητέο.

Η σαφήνεια της κεντρικής ιδέας, η ποιότητα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης, η σχέση του προτεινομένου κτηρίου με τον άμεσο και ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο, η ένταξη της πρότασης στα τυπολογικά, μορφολογικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά της Περιοχής Ειδικού Χαρακτήρα είναι ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν αναγνωριστεί στην πρόταση.

Στην αξιολόγηση λήφθηκε επίσης υπόψη η δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας της μελέτης για πλήρη ικανοποίηση των λειτουργικών απαιτήσεων του αγωνοθέτη και των αρμόδιων υπηρεσιών, χωρίς αυτό να αλλοιώνει την αρχιτεκτονική ιδέα και την ουσία της πρότασης.

Σε τμήματα του εσωτερικού χώρου του διατηρητέου προκύπτει αλλοίωση της εσωτερικής τυπολογίας, η οποία επιδέχεται τροποποίηση και εναλλακτική διευθέτηση, χωρίς να ανατρέπεται η πρόταση.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!