Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
24.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΥπεραγορές «Κήπος της ΕΔΕΜ» -Μια μεγάλη οικογένεια…

Υπεραγορές «Κήπος της ΕΔΕΜ» -Μια μεγάλη οικογένεια…

Share

Η υπεύθυνη πωλήσεων Χριστιάνα Τσιακκαριά,μιλά για την πολύχρονη πορεία της φρουταρίας πρότυπο της Πάφου, τις προσπάθειες του ιδρυτή της και την αγάπη και αναγνώριση των καταναλωτών της Πάφου…

Η Χριστιάνα Τσιακκαριά, υπεύθυνη πωλήσεων στην εταιρεία «Ανδρέας Τσιακκαριάς & Υιοι Λτδ» μας γνωρίζει τις φρουταρίες, υπεραγορές πλέον «Κήπος της ΕΔΕΜ» που εδώ και 29 χρόνια λειτουργούν στην Πάφο και εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ντόπιους κάτοικους αλλα και ξένους επισκέπτες.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1994 από τον Ανδρέα Χ΄΄Γεωργίου -Τσιακκαριάν με καταγωγή από την κατεχομένη Ζώδια ενώ πλέον τη διεύθυνση ανέλαβαν τα παιδιά του.

-Κυρία Τσιακκαριά, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τον πατέρα σας και ιδρυτή της εταιρείας;

Ο πατέρας μας Ανδρέας Χ΄΄Γεωργίου γεννήθηκε στις (22/2/1945) και μεγάλωσε στην κατεχόμενη σήμερα Κάτω Ζώδια χωριό της επαρχίας Μόρφου. Από μικρός ασχολήθηκε με την γεωργία στα χωράφια και μεγαλώνοντας ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στο εμπόριο φρούτων και λαχανικών. Λόγω της συσχέτισης και της ανταλλαγής προϊόντων με τον Αρμενικής καταγωγής Τσιακκαριάν, στο χωριό του πρόσαψαν το παρατσούκλι Τσιακκαριάς εξού και τα δικά μας επίθετα.

Μετά την εισβολή του 1974 κατέφυγε στην Πάφο μαζί με την αγαπημένη του Μυροφόρα όπου και δημιούργησαν την δική τους οικογένεια. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά την Ελένη, τον Γιάννη, τον Πάμπο και την Χριστιάνα. Αν και μακριά από τον τόπο του και πληγωμένος από τις απώλειες του πολέμου, δεν το έβαλε ποτέ κάτω, αντίθετα εντάχθηκε στον κόσμο της Πάφου, δικτυώθηκε αρκετά νωρίς και συνέχισε να κάνει αυτό που αγαπούσε από μικρός, το εμπόριο φθαρτών. Πέρασε από πολλές δυσκολίες μέχρι να ορθοποδήσει, όμως κάτι που θαυμάζω μέχρι σήμερα στον πατέρα μας, είναι το πείσμα του, η επιμονή του που τον ωθούσε κάθε μέρα και πιο κοντά στο μεγάλο του όνειρο. Έτσι λοιπόν, φτάνοντας στο 1994 μαζί με τα παιδιά του δημιουργούν την εταιρεία Ανδρέας Τσιακκαριάς & Υιοι Λτδ με απώτερο στόχο την λειτουργία των καταστημάτων που διαθέτουμε την δεδομένη στιγμή στην Πόλη μας. Ξεκινώντας από το κατάστημα στην Χλώρακα (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’), συνεχίζοντας στο κατάστημα της Κ. Πάφου (Αγαπήνωρος) το 2004 και τέλος το 2013 με το κατάστημα της Λεωφόρου Ελλάδος τα ηνία περνούν στα χέρια της 3ης γενιάς και βρισκόμαστε να διευθύνουμε το πηδάλιο εμείς τα τέσσερα αδέρφια. Δεν θα μπορούσα φυσικά να παραλείψω την πολύτιμη βοήθεια του πατέρα και της μητέρας μας, που με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους μας συμβουλεύουν σε οποιαδήποτε πρόκληση βρεθεί στο διάβα μας.

-Αναμένατε αυτή την στήριξη από τους πολίτες της Πάφου;

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει και το γνωστό ρητό, έτσι και στην δική μας περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαφέρει, εφόσον χρειάστηκαν ατέλειωτες μέρες και νύχτες σκληρής δουλειάς, παραμελώντας οικογένεια και προσωπική ζωή, μέχρι να τελειοποιηθεί το όραμα μας. Αξιολογώντας σήμερα την αρχή και την πορεία μας, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευγνώμωνες από ποτέ. Η αγάπη και η στήριξη του κόσμου, μας δίνει δύναμη μα και συνάμα όρεξη για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση, ποιότητα και ποικιλία στην αγορά. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία και τους ευχαριστούμε θερμά.

-Η συνύπαρξη φρουταρίας – κρεοπωλείου –ψαραγοράς και φούρνου πως προέκυψε;

Φυσικά από το κομμάτι των φρουταριών δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των καταναλωτών, για αυτό επιλέξαμε να έχουμε μαζί μας άξιους συνεργάτες (κρεοπωλείο-ψαραγορά-φούρνο και προϊόντα mini market) για να συμπληρώσουν την γκάμα μας και έτσι να καταρτιστούμε στην κατηγορία μικρής υπεραγοράς.

-Ποια είναι τα σχόλια που λαμβάνεται από τον κόσμο;

Ως οικογενειακή επιχείρηση έχουμε το πλεονέκτημα να είμαστε σε άμεση επαφή με τους πελάτες μας και αυτό μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στις ανάγκες τους. Όντας κοντά τους μαθαίνουμε καθημερινά μέσα από τα σχόλια είτε θετικά είτε αρνητικά να γινόμαστε καλύτεροι και να προσπαθούμε όλο και περισσότερο να συμμεριστούμε την πλευρά και την ψυχολογία των καταναλωτών μας. Συνήθως θα ακούσουμε ευχάριστα σχόλια που αφορούν στην ποιότητα, στην ποικιλία και στις τιμές. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε φυσικά ποσά σχόλια ακούμε για την άμεση εξυπηρέτηση που λαμβάνει ο κόσμος μας από το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας. Την οικογένεια μας εξ αίματος, τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας σε όλα μας τα βήματα, την μεγάλη οικογένεια του Τσιακκαριά (όπως την αποκαλούμε) που δημιουργήσαμε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν.

-Έμεινε κάποιο παράξενο συμβάν στην μνήμη σας από τους πελάτες σας;

Μέσα από έναν διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για τα 20 χρόνια λειτουργίας μας, δίναμε δώρο σε 2 πελάτες ανά κατάστημα και ανά ημέρα για περίπου δυο εβδομάδες ολόκληρο το καλάθι αγορών τους εντελώς δωρεάν.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκφραση της πρώτης νικήτριας πελάτισσας στο κατάστημα της Λεωφόρου Ελλάδος, την στιγμή που άρχισαν να χτυπάνε οι σειρήνες του διαγωνισμού πάνω από το ταμείο, Σάββατο πρωί το μαγαζί κατάμεστο από κόσμο μεγάλους και μικρούς που άρχισαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν μπράβο. Η γυναίκα άρχισε να κλαίει από την χαρά της, η ευγνωμοσύνη ήταν ζωγραφισμένη σε όλο της το πρόσωπο, ο τρόπος που μου έσφιγγε το χέρι για να με ευχαριστήσει ήταν η μεγαλύτερη νίκη για μας που στεκόμαστε στην πίσω γραμμή και προσπαθούμε να προσφέρουμε τα καλύτερα στον καταναλωτή.

– Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ως εργαζόμενοι σε ένα τομέα που απαιτεί πολλές ώρες εργασίας και διάθεσης ευαίσθητων προϊόντων;

Ξεκινώντας την μέρα από τις 04:00 το πρωί με τις παραλαβές φρέσκων προϊόντων που εδώ είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τονίσουμε ότι το 90% του φρέσκου μας προέρχεται από Κύπριους και κυρίως Παφίτες παραγωγούς, μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα, κλείνοντας την μέρα με την ταχτοποίηση όλων των καταστημάτων για την έναρξη της επόμενης μέρας. Όπως καταλαβαίνετε, ο κλάδος του επαγγέλματος μας είναι πολύ απαιτητικός. Το κομμάτι του φρέσκου τροφίμου θέλει συγκεκριμένες θερμοκρασίες για να διατηρείται, τακτικό έλεγχο ανά ώρα και σωστή τοποθέτηση στους πάγκους. Χρειάζεται επίσης έλεγχος τόσο στην λειτουργία των καταστημάτων, όσο και στους συναδέλφους μας για να αποφεύγονται τυχόν λάθη και παρεξηγήσεις. Δεν μας ενοχλεί η πολύωρη ενέργεια που σπαταλάμε στη δουλειά, αντίθετα προσπαθούμε πάντα να κάνουμε καινοτόμες κινήσεις, όπως η παρασκευή φρέσκων χυμών και πιατέλων φρούτων που αγαπήθηκε τόσο από τους συμπολίτες μας όσο και από τους επισκέπτες.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Θέλει μόχθο για να πετύχεις τους στόχους και τα όνειρα σου και ειδικά να κρατηθείς ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνει η κοινωνία μας. Πιστεύω πως οι κόποι μας ανταμείβονται και αναγνωρίζονται από την εκτίμηση του κόσμου.

Μέσα από αυτή την υποστήριξη παίρνουμε δύναμη και μπορώ να σας πω με σιγουριά, πως ο αμέσως επόμενος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός ακόμα καταστήματος στην επαρχία μας. Σύγχρονου και μοντέρνου όπως και τα υπόλοιπα που θα παρέχει στον καταναλωτή την ευελιξία για ένα ευχάριστο ψώνισμα.

Πολύ σημαντικός για εμάς στόχος, που δεν ξεχνάμε ποτέ από πόσο χαμηλά ξεκινήσαμε, είναι και η προσφορά μας στην κοινωνία μέσω διαφόρων δράσεων, ανταποδίδοντας έτσι όσα η κοινωνία μας προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλη την εκλεκτή μας πελατεία για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει όλα αυτά τα χρόνια και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε πάντα τα αδύνατα, δυνατά για να είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες μας.

Άννα Κυριάκου

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News