Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΥποχωρεί τελικά ο Αγαθαγγέλου-Νέες εισηγήσεις από ΚΕΒΕ.

Υποχωρεί τελικά ο Αγαθαγγέλου-Νέες εισηγήσεις από ΚΕΒΕ.

Share

“Δυσαρεστημένος” ο Αγαθαγγέλου , έκανε λόγο για  αναλήθειες αναφορικά με την εξέλιξη της ιστορίας που σχετίζεται με τον διορισμό του, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ. Μάλιστα δήλωσε απογοητευμένος από την εξέλιξη για την οπισθοχώρηση  του ΚΕΒΕ. 

Σύμφωνα με το Υπουργικό Συμβούλιο , μετά από επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του ΚΕΒΕ για απόσυρση της εισήγησης του ονόματος του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συμβουλίου, απόφάσισε να μην προχωρήσει με την επισημοποίηση του διορισμού του.

Στην αναμονή πλέον ο Υπουργός υγείας και ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης καθώς περιμένουν τις νέες εισηγήσεις του ΚΕΒΕ, ώστε να διευθετηθεί η κενή θέση.

“Απογοητευμένος” ο Αγαθαγγέλου 

Στο μεταξύ , το πρώτο σχόλιο έσπευσε να σχολιάσει σχετικά με την απόσυρση του ονόματος του,  ο Πέτρος Αγαθαγγέλου διαμηνύοντας ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες ,ώστε να διασφαλιστεί η εκπροσώπηση των ιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Αγαθαγγέλου, σε γραπτή του δήλωση, “Ο διορισμός στο ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας θα αποτελούσε μια ευκαιρία να αρθεί μια αδικία εις βάρος τον ιατρών που δεν έχουν θεσμική εκπροσώπηση στο ΔΣ, σε αντίθεση με όλα τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη”. Πρόσθεσε πως “ο διορισμός θα έδινε φωνή στην ιατρική κοινότητα η οποία μέσω του θεσμικού της αντιπροσωπευτικού φορέα, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου θα μπορούσε να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση πολλών διαπιστωθέντων προβλημάτων στη λειτουργία του ΓεΣΥ.  Ανέφερε χαρακτηριστικά «Είναι γεγονός ότι η απόφαση του ΚΕΒΕ ν’ ανακαλέσει την εισήγηση του για διορισμό μου ως μέλος του ΔΣ του ΟΑΥ, έχει προκαλέσει απογοήτευση. Παρ ‘όλα αυτά, οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του ΚΕΒΕ είναι σεβαστές».

Ωστόσο  σύμφωνα με τον ίδιο , παραθέτει μια διαφορετική πτυχή των γεγονότων που επισυνέβησαν την Τετάρτη:

Ανέφερε χαρακτηριστικά “Με την δημοσιοποίηση της επιστολής του ΚΕΒΕ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και την δική του επιστολή προς το ΚΕΒΕ, ο πρόεδρος του ΠΙΣ ξεκαθαρίζει πως «πριν από τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΚΕΒΕ για απόσυρση της εισήγησης για το διορισμό μου, είχα ενημερώσει εγγράφως το ΚΕΒΕ, ότι ως θέμα αρχής δεν είχα την οποιαδήποτε πρόθεση να απορρίψω το διορισμό και ότι η ευθύνη για απόσυρση της εισήγησης θα έπρεπε να αναληφθεί από το ίδιο το ΚΕΒΕ εγγράφως. Είναι γι’ αυτό που θα ήθελα να καλέσω όσους έχουν προτρέξει και όσους έχουν παρουσιάσει ή αναπαράγει αναληθώς την επιστολή μου προς το ΚΕΒΕ (η οποία διέρρευσε στα ΜΜΕ) ως δήθεν απάντηση στην απόφαση του, όπως αποκαταστήσουν την αλήθεια για σκοπούς αποφυγής περαιτέρω παραπλάνησης της κοινής γνώμης”.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News