Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΧρηματοδότηση βρεφοκομικών σταθμών στην Γεροσκήπου και Δερύνεια

Χρηματοδότηση βρεφοκομικών σταθμών στην Γεροσκήπου και Δερύνεια

Share

Υπογράφηκαν  στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στην παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένας Ευαγγέλου, του Δημάρχου Γεροσκήπου Κυριάκου Χατζηβασίλη και της Προέδρου του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Δερύνειας Αννίτας Λίλη, οι πρώτες συμφωνίες Δημόσιας Χρηματοδότησης μεταξύ των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και των Δήμων Γεροσκήπου και Δερύνειας για την επέκταση και αναβάθμιση βρεφονηπιακών σταθμών, μέσα στο πλαίσιο του Σχεδίου Κρατικών Χορηγιών των ΥΚΕ και του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η κ. Ευαγγέλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή των πρώτων συμφωνιών και συνεχάρη τους δύο δήμους για την πρωτοβουλία τους και για την άριστη συνεργασία τους με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας οι οποίες οδήγησαν στη γρήγορη και αποτελεσματική προώθηση των έργων.

Τόσο στον δήμο Γεροσκήπου, όσο και στον δήμο Δερύνειας υπάρχει ανάγκη δημιουργίας περισσότερων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς οι οποίοι θα λειτουργούν και κατά τις απογευματινές ώρες, παρέχοντας τη δυνατότητα στους γονείς να ενταχθούν ή να παραμείνουν στην αγορά εργασίας μέσα στο πλαίσιο της συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί Γεροσκήπου και Δερύνειας συμμετέχουν ήδη στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης των διδάκτρων σε όλους τους δικαιούχους του Επιδόματος Τέκνου μέχρι και 80%, γεγονός που συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δρομολογούνται άλλα 34 έργα που αφορούν βρεφονηπιακούς σταθμούς, πολυδύναμα κέντρα και μικρές κατοικίες φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News