Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΠαράσταση με Άρωμα από Παρίσι..

Παράσταση με Άρωμα από Παρίσι..

Share

Μια φαντασμαγορική παράσταση από το “School of Fine Arts” στο Μαρκίδειο – Τι είπε η χορογράφος και χοροδιδάσκαλος της Σχολής Λίνα Κωνσταντινίδου για την συγκεκριμένη παράσταση και το χορό γενικότερα.

Με «άρωμα» από το Παρίσι ήταν η τελική εκδήλωση της σχολής “School of Fine Arts” που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με τεράστια επιτυχία στο Μακρίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου.

Μια άρτια παράσταση η οποία έδειξε ότι αφιερώθηκε πολύς χρόνος και ενέργεια με φαντασμαγορικά σκηνικά, κουστούμια και  φωτισμούς , σε συνδυασμό με την έμπνευση την εργατικότητα και το ταλέντο των δημιουργών και των ίδιων των παιδιών που έλαβαν μέρος.

Ένα υπερθέαμα με 300 και πλέον παιδιά με τις δασκάλες τους επί σκηνής, που επέδειξαν επαγγελματική συνέπεια και έφεραν το Παρίσι στην Πάφο και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους…

Η χορογράφος χοροδιδάσκαλος πρόεδρος του Dance Culture Pafos του Σωματείου που αντιπροσωπεύει όλες τις Σχολές χορού και χορευτών στην πόλη της Πάφου Λίνα Κωνσταντινίδου στην συνέντευξη της στον «Αδέσμευτο» δηλώνει περήφανη για το αποτέλεσμα και τονίζει ότι το χειροκρότημα του κοινού στο τέλος της παράστασης είναι η αμοιβή για την  ίδια και τις συνάδελφους της, αλλά και τα ταλαντούχα παιδιά της σχολής…

Ερ.: Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη τελική εκδήλωση της σχολής σας, ποια είναι τα συναισθήματα σας;

Απ.: Νιώθω μεγάλη χαρά, γιατί αυτή η παράσταση με όλα τα παιδιά της σχολής επί σκηνής έρχεται μετά από τέσσερα χρόνια κάναμε την τελευταία μας μεγάλη παράσταση το 2018, το 2019 κάναμε μόνο παρουσίαση των μαθημάτων στον χώρο της σχολής, ενώ το 2020 και το ‘21 είχαμε παρουσιάσεις μόνο με την μεγάλη ομάδα μαθητών της σχολής, οπότε οι γονείς δεν είχαν δει τα παιδιά τους για περίπου τέσσερα χρόνια, για αυτό και η φετινή μας εκδήλωση ήταν συναισθηματικά πολύ έντονη τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά . Φτιάξαμε αυτή την παράσταση με πάρα πολλή αγάπη και είμαστε πολύ ευχαριστημένες γιατί είχαμε τα καλύτερα σχόλια.

Ερ.: Από πού εμπνευστήκατε το θέμα της εκδήλωσης;

Απ.: Το θέμα μας ήρθε από το Παρίσι και τα ταξίδια που τα τελευταία χρόνια στερηθήκαμε. Προσωπικά είχα μεγάλη εμπειρία από το Παρίσι γιατί παρά την πανδημία τα τρία τελευταία χρόνια συνόδευα κάποιες από τις μαθήτριες μας που είχαν δεχθεί σχετικές υποτροφίες.

Ερ.: Πόσα παιδιά έλαβαν μέρος στην παράσταση;

Απ.: Έλαβαν μέρος όλα τα παιδιά της σχολής μας  περίπου 320 από τριών χρονών έως και 17, καθώς και οι τρεις δασκάλες της σχολής.

Ερ.: Είναι εύκολο για την Πάφο που δεν έχει και τους κατάλληλους χώρους να οργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση;

Απ.: Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ δύσκολό, γιατί και το θέατρο μας μπορεί να φιλοξενήσει περίπου μόνο 400 άτομα και για μια εκδήλωση που συμμετέχουν 320 παιδιά έπρεπε να γίνει για τρεις συνεχόμενες ημέρες για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν περίπου χίλια άτομα. Ήταν πολύ κουραστικό και για τα παιδιά και για εμάς, αλλά και για το συνολικό κόστος της παράστασης.

Ερ.: Πόσο καιρό προετοιμαζόταν η εκδήλωση;

Απ.: Ο προγραμματισμός ξεκίνησε  τέσσερεις μήνες προηγουμένως, γιατί έπρεπε να γίνουν πολλά – να προετοιμαστούν τα κοστούμια, να φτιαχτούν τα  σκηνικά, οι φωτισμοί και  σκηνοθεσία που έπρεπε να δέσει με το θέμα, οι προβολές – και όλα αυτά  μια πλειάδα  συνεργατών μας.

Ερ.: Πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις;

Απ.: Είναι πολύ σημαντικό γιατί μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις ανταμείβονται αφού ο χορός είναι ένας τρόπος έκφρασης. Δημιουργείται πιστεύω μια μεγάλη αγάπη για το θέατρο και την σκηνή, οπότε αυτές οι εκδηλώσεις με το χειροκρότημα του κοινού είναι η αμοιβή τους…

Ερ.: Αντιμετωπίσατε οποιαδήποτε προβλήματα;

Απ.: Όχι γιατί υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός από τα παιδιά και πολύ καλή συνεργασία με τους γονείς για τις πρόβες μας που ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά χρονοβόρες, όμως η επιτυχία της παράστασης μας ήταν το καλύτερο δώρο για το τέλος αυτής της χρονιάς.

Ερ.: Το μήνυμα σας προς τους γονείς ποιο είναι;

Απ.: Τους ευχαριστούμε που αγκάλιασαν την σχολή και τη δουλειά μας. Ο χορός και οι τέχνες γενικά είναι ένα πολύ σημαντικό χόμπι που διαμορφώνει ένα παιδί, το ωριμάζει, το καλλιεργεί, και πολλά από τα παιδιά μας κάθε χρόνο είναι ανάμεσα στους αριστεύσαντες των σχολείων μας.

Αντί επιλόγου

Με αυτή την πραγματικά ποιοτική και άρτια από πλευράς οργάνωσης παράσταση αποδεικνύεται ότι η Πάφος μπορεί όταν υπάρχουν οι σωστοί άνθρωποι να αναδείξει σπουδαίες παραστάσεις.

Παραστάσεις που σέβονται τον θεατή και στοχεύουν στην ποιοτική αριστεία, αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία για την περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους καθηγητές μα πάνω απ’ όλα στα ίδια τα παιδιά που έλαβαν μέρος.

ΑΝΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

 

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News