Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ"Έφαγε" Τσαβούσογλου και Ακάρ ο Ερντογάν - Τα νέα πρόσωπα στην τουρκική...

“Έφαγε” Τσαβούσογλου και Ακάρ ο Ερντογάν – Τα νέα πρόσωπα στην τουρκική κυβέρνηση

Share

 

Στη θέση του υπουργού Εξωτερικών τοποθετήθηκε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν, ενώ σε αυτή του υπουργού οικονομικών ο Μεχμέτ Σιμσέκ.

Ο Σιμσέκ χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους επενδυτές από την εποχή που διατέλεσε υπουργός Οικονομικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός μεταξύ 2009 και 2018.

Ο διορισμός του θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια απομάκρυνση από τα χρόνια ανορθόδοξης οικονομικής πολιτικής υπό τον Ερντογάν, η οποία περιελάμβανε την εμμονή σε χαμηλά επιτόκια παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τον έντονο κρατικό έλεγχο των αγορών.

Αντιπρόεδρος διορίστηκε ο Τσεβντέτ Γιλμάζ – μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) – ενώ υπουργός Άμυνας ανέλαβε ο Γιασάρ Γκιουλέρ, μέχρι πρότινος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Ο 69χρονος Γκιουλέρ, ο οποίος υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις επί 49 χρόνια, διορίστηκε στη θέση του αφού ο προκάτοχός του, Χουλουσί Ακάρ, έγινε υπουργός Άμυνας. Ήταν ο στρατιωτικός αρχηγός κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών εισβολών της Τουρκίας στη Συρία το 2019 και το 2020, ενώ επέβλεψε επίσης τις επακόλουθες στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί και στο Ιράκ.

Στο υπουργείο Ενέργειας τοποθετήθηκε επικεφαλής ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ενώ σε αυτό του Εσωτερικών ο Αλί Γιερλίκαγια.

Εκτός υπουργικού συμβουλίου έμειναν ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News