Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΊσες αποστάσεις απο τα Ηνωμένα Έθνη για παραβιάσεις της Νεκρής Ζώνης

Ίσες αποστάσεις απο τα Ηνωμένα Έθνη για παραβιάσεις της Νεκρής Ζώνης

Share

Πολιτική ίσων αποστάσεων για ακόμη μια φορά, από τα Ηνωμένα Έθνη για τις τουρκικές προκλήσεις στην νεκρή ζώνη. Ο ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της Ουνφικύπ, Κόλιν Στιούαρτ, δήλωσε ότι υπάρχουν παραβιάσεις και από τις δύο πλευρές.

Όπως είπε, κάθε περιστατικό πρέπει να εξετάζεται χωριστά, αναλόγως των χαρακτηριστικών του. Δεν πρέπει να εξισώνονται διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά σημεία της νεκρής ζώνης, ανέφερε ο κύριος Στιούαρτ.

Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι είναι εφικτό να βρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο Στιούαρτ, μετά την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είπε ότι η προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες για την Κύπρο, θα προσπαθήσει να προχωρήσει προς τα εμπρός τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Ο Κόλιν Στιούαρτ προέβη σε δηλώσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων ενόψει της αναμενόμενης υιοθέτησης στις 30 Ιανουαρίου του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News