Thursday, March 28, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑΑγία Παρασκευή: Γιατί θεωρείται προστάτιδα των ματιών;

Αγία Παρασκευή: Γιατί θεωρείται προστάτιδα των ματιών;

Share

H Αγία που αγαπήθηκε τόσο πολύ από τον κόσμο με τα αμέτρητα θαύματα της…

 

Η Εκκλησία μας , την  τιμά στις 26 Ιουλίου , σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση , η Αγία Παρασκευή είναι προστάτιδα των ματιών και σε αυτήν προσεύχονται όσοι έχουν πρόβλημα με την όρασή τους και όχι μόνο.

 Για ποιο λόγο, όμως, η Αγία Παρασκευή θεωρείται προστάτιδα των ματιών;

Σύμφωνα με το βίο της Αγίας , ένα από τα βασανιστήρια που υπέστη ήταν αυτό της πυρακτωμένης περικεφαλαίας. Της τοποθέτησαν δηλαδή στο κεφάλι μια περικεφαλαία την οποία προηγουμένως είχαν πυρακτώσει. Μάλιστα , θεωρείται  ένα από τα σκληρότερα βασανιστήρια εκείνης της εποχής που είχε σαν αποτέλεσμα αργό και βασανιστικό θάνατο.

Παρόλη την ταλαιπωρία της , η αγία  δεν έπαθε τίποτα απολύτως. Τότε ο Αντωνίνος διέταξε και την έβαλαν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα. Επειδή όμως είδε την Αγία άθικτη, πλησίασε το πρόσωπο του στον λέβητα , καθώς δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς η αγία είχε μείνει ανέπαφη , για να δοκιμάσει αν πράγματι είναι καυτό, και αμέσως τυφλώθηκε.           Η Αγία με προσευχή έδωσε στον Αντωνίνο το φως του, με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό , ακόμη λέγεται πως σταμάτησε και τους διωγμούς έναντι των χριστιανών.

Γι’ αυτό τα περισσότερα τάματα των πιστών , που βρίσκονται κρεμασμένα στις εικόνες τις σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς, είναι χρυσά ή ασημένια μάτια.

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!