Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
27.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑεροδρόμια -Απειλούν με δυναμικότερα μέτρα οι εργαζόμενοι επίγειας εξυπηρέτησης

Αεροδρόμια -Απειλούν με δυναμικότερα μέτρα οι εργαζόμενοι επίγειας εξυπηρέτησης

Share

 

Κρίσιμη σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών

Αναστάτωση επικρατεί στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας λόγω της αντίδρασης των εργαζομένων στις εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι θα απολυθούν από τις εταιρίες στις οποίες εργάζονται. Οι 70 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Πάφου κατήλθαν  σε στάση εργασίας το βράδυ του Σαββατου και προειοδοποιούν ότι θα επανέλθουν με δυναμικότερα μέτρα αν δεν διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας,   Από τη στάση εργασίας  επηρεάστηκαν συνολικά οκτώ πτήσεις  που έφθασαν στον αερολιμένα Πάφου από αεροδρόμια Ολλανδίας, Δανίας και Αγγλίας με τους επιβάτες να μην μπορούν να παραλάβουν τις αποσκευές τους, και να περάσουν από τους απαραίτητους  ελέγχους.

Συντεχνίες

Σε δηλώσεις  στο Radiocosmos ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου, Πέτρος Δημοσθένους, ανέφερε πως το προσωπικό της LGS Handling Ltd στο αεροδρόμιο Πάφου κατήλθε σε δίωρη στάση εργασίας έπειτα πληροφορίες ότι η εταιρεία θα απωλέσει την εξυπηρέτηση της Easy jet και θα την αναλάβει νέα εταιρεία  με αποτέλεσμα το προσωπικό να θορυβηθεί ότι θα χάσει την δουλειά του. Πρόσθεσε ακόμη πως μετά τη δίωρη στάση εργασίας το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κάλεσε τις συντεχνίες στο Υπουργείο προκειμένου να συσκεφθούν και να εξετάσουν αν μπορεί να εξευρεθεί λύση. Εξάλλου, σε δηλώσεις  ο Ανδρέας Ανδρέου, Επαρχιακός Γραμματέας ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, ανέφερε πως με την έλευση νέας εταιρείας στο αεροδρόμιο Πάφου το μέλλον των εργαζομένων είναι αβέβαιο. Πρόσθεσε πως η απαίτηση τους ως συντεχνίες είναι να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο κ. Ανδρέου είπε πως σε αντίθετη περίπτωση θα κατέλθουν σε πιο δυναμικά μέτρα.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News