Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑιχμηρή ανακοίνωση για το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας του Συνδέσμου Καταναλωτών-Απαιτεί φορολόγηση κερδών

Αιχμηρή ανακοίνωση για το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας του Συνδέσμου Καταναλωτών-Απαιτεί φορολόγηση κερδών

Share

Φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα.

 Σεβασμός προς τους καταναλωτές. ΜΗΝ υποτιμάτε τη νοημοσύνη τους.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, συνεχίζοντας την προώθηση του αιτήματός του για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών από τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τους καταναλωτές τα ακόλουθα:

Υπάρχουν σημαντικά απροσδόκητα κέρδη στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, τουλάχιστο καλόπιστα.

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνει σήμερα ο καταναλωτής είναι σε τέτοιο ύψος,  που για ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών είναι αδύνατο ή σχεδόν αδύνατο να το αντέξει.

Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι τουλάχιστο το ένα τρίτο του συνολικού λογαριασμού του ρεύματος που πληρώνουμε σήμερα θα μπορούσε να αποφευχθεί. Οφείλεται σε πράξεις ή παραλήψεις των Αρμοδίων Αρχών με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πλήρωσαν μέχρι σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που είναι αποτέλεσμα αυτών των πράξεων ή παραλήψεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δημόσια συνέντευξη του παραδέχθηκε ότι υπάρχουν απροσδόκητα κέρδη και ότι θα φορολογηθούν.

Η φορολόγηση αυτών των κερδών θα αποφέρει επιπρόσθετα έσοδα στο κράτος που θα μπορούσαν να διατεθούν για βοήθεια ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Δυστυχώς, οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι διερευνάται η περίπτωση για διαπίστωση  τυχόν απροσδόκητων κερδών και η τυχόν φορολόγησή τους, όπως επίσης ότι στις αρχές του 2023 θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την έρευνά του, έχει προκαλέσει τα αισθήματα των καταναλωτών.

Οι πάνω δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών θεωρούνται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών ως άστοχες, μη λογικά τεκμηριωμένες και το κυριότερο, υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη των καταναλωτών. Πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να είναι η μη φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών και δεν έχει την ευθύτητα και το θάρρος να τη μεταφέρει στους καταναλωτές. Οι καταναλωτές απαιτούν και ζητούν να τυγχάνουν το σεβασμό που τους αξίζει.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News