Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑΑλλαγή φιλοσοφίας…

Αλλαγή φιλοσοφίας…

Share

Του Γιώργου Σαξατέ

Ίσως να είναι κάτι που έπρεπε να είχαμε κάνει από χρόνια. Να αλλάξουμε φιλοσοφία σε πολλά πράγματα στην Πάφο και να βασιστούμε σε μια πιο εξισορροπημένη μορφή ανάπτυξης και οικονομικού μοντέλου στην επαρχία μας.

Ήδη στην Πάφο έχουν γίνει αρκετές κινήσεις αλλά αυτές δεν είναι αρκετές. Για να αλλάξουν τα πράγματα στην Πάφο δεν είναι αρκετές οι αναπλάσεις κι η βελτιωμένη εικόνα της πόλης μας όπως παρουσιάζεται σήμερα.

Για τον απλούστατο λόγο ότι πίσω από αυτές όλες τις αλλαγές δεν υπάρχει παράδοση και ιστορία.

Δεν μπορεί καμιά πόλη στον κόσμο να διαγράψει την ιστορία και την παράδοσή της πίσω από οποιοδήποτε μακιγιάζ.

Απεναντίας οι όποιες κινήσεις πρέπει πάντα να γίνονται με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία και να αποσκοπούν στην ανάδειξη και όχι στο θάψιμο τους.

Η μακραίωνη ιστορία της Πάφου μας δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να την καταστήσουμε πρωτοπόρα.

Η Ρώμη είναι σαφώς μια πόλη που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη σχεδόν τα πάντα, αλλά όλοι την επισκέπτονται για να δουν το Κολοσσαίο, το Πάνθεον, την Φοντάνα ντι Τρέβι… μνημεία τα οποία δεν κτίστηκαν στη σημερινή εποχή αλλά αποτελούν την ιστορία και την παράδοση της πόλης, η οποία σε κάθε περίπτωση αναπτύσσεται με πλήρη σεβασμό σε αυτή την ιστορία και την παράδοση.

Τι όμως αναπτύξαμε εμείς που έχει σχέση με την δική μας ιστορία και παράδοση;

Ναι υπάρχει διάθεση ίσως και όραμα το οποίο όμως θα πρέπει να βασίζεται στην γνώση. Στη γνώση ακριβώς της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου μας.

Με αφορμή λοιπόν την ανακήρυξή της Πάφου σε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού – 2023, είναι ευκαιρία να κάνουμε και αυτό το άλμα.

Ναι έχουμε κάνει αναπλάσεις, αλλά τίποτε δεν μπορεί να επισκιάσει τα νεοκλασικά κτίρια της πόλης μας τα οποία σωστά αναδείχτηκαν με τον φωτισμό τους και τις όποιες εργασίες συντήρησής τους.

Κάναμε όμως ταυτόχρονα και εγκλήματα.

Επιτρέψαμε και συνεχίζουμε να το επιτρέπουμε να ανεγείρονται κτίρια και αναπτύξεις τέρατα δίπλα ακριβώς από τα νεοκλασικά αυτά στολίδια και δεν φροντίσαμε καν στις αναπλάσεις μας να παντρέψουμε τους όποιους νεωτερισμούς, με την υπάρχουσα ιστορία και παράδοση.

Ούτε καν στα φωτιστικά που τοποθετήσαμε δεν φροντίσαμε να το κάνουμε αυτό, δείχνοντας πόσο κακόγουστοι είμαστε.

Ο Θεός να μας φωτίσει στο μέλλον…

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News