Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑναβαθμίζουν τα κατεχόμενα- Ένα βήμα πριν την επίσημη αναγνώριση

Αναβαθμίζουν τα κατεχόμενα- Ένα βήμα πριν την επίσημη αναγνώριση

Share

Ικανοποίηση για την αποδοχή της λεγόμενης ‘τδβκ’ στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως παρατηρητή εξέφρασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας (ΣΕΑ) αναφέροντας ότι αναμένει παρόμοια βήματα από άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρες.

«Έχει δηλωθεί ότι οι προσπάθειες να κλείσουν οι δρόμοι λύσης που έχουν ως βάση τις πραγματικότητες και την ισότητα στο Κυπριακό είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και ότι η υποστήριξη που δίνεται στη δίκαιη υπόθεση των Τουρκοκυπρίων, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και ότι αναμένουμε παρόμοια βήματα από άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ακόμη ότι  αναμένεται από την Ελλάδα, «η οποία παραμένει αδιάφορη για τη συμβιβαστική και ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και τον διάλογο και τις προτάσεις για λύση, να θέσει τέλος σε δραστηριότητες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες, ιδίως τον εξοπλισμό των νησιών με μη στρατιωτικό καθεστώς».

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News