Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑντιδράσεις για τα έργα στην Γλάδστωνος

Αντιδράσεις για τα έργα στην Γλάδστωνος

Share

 

Ζητούν εξηγήσεις οι επηρεαζόμενοι

Καταστηματάρχες και εργαζόμενοι της Οδού Γλάδστωνος με επιστολή που απέστειλαν στον Δήμο Πάφου, διαμαρτύρονται για την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην περιοχή, καθώς και για την κατάργηση των χώρων στάθμευσης στους οποίους πρόσφατα τοποθετήθηκαν και αισθητήρες στάθμευσης.

Εκπρόσωπος των επηρεαζόμενων ο Πανίκος Φακοντής, μιλώντας στο Radio Cosmos υποστήριξε ότι οι επηρεαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς για τα έργα, θα επηρεαστούν από την κατάργηση των χώρων στάθμευσης, ενώ χαρακτηρίζουν και λανθασμένο τον χρόνο έναρξης των εργασιών.

Όπως σημείωσε μάλιστα ο κ. Φακοντής κατά τις εκσκαφές τα συνεργεία ανακάλυψαν παλιό σωλήνα του δικτύου υδροδότησης από αμίαντο, ο οποίος θα πρέπει να αφαιρεθεί με ειδικές διαδικασίες γεγονός που σίγουρα θα επιφέρει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.

Οι επηρεαζόμενοι απέστειλαν επιστολή στον Δήμο Πάφου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 17 Ιουνίου. Την επιστολή υπογράφουν 25 επηρεαζόμενοι οι οποίοι θεωρούν ότι η κατάργηση των χώρων στάθμευσης θα επηρεάσει αρνητικά την περιοχή. Παράγοντες του Δήμου, σχολιάζοντας τις καταγγελίες ανέφεραν πως το πλάτος των πεζοδρομίων αυξήθηκε, διότι αν γινόταν πάρκινγκ, το πλάτος των πεζοδρομίων θα μειώνονταν σε μη αποδεκτά επίπεδα.

Συνηγορούν

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Κώστας Δίπλαρος μιλώντας στο Radio Cosmos, επιβεβαίωσε ότι το μήκος των πεζοδρομίων στην περιοχή δεν θα είναι στα 2.20 μέτρα πλάτος όπως προβλέπονταν στα αρχικά σχέδια, μετά από αίτημα της αρχής ηλεκτρισμού και των παρόχων τηλεπικοινωνιών και ως εκ τούτου όπως είπε, θα χαθούν και ορισμένοι χώροι στάθμευσης.

Ο κ. Δίπλαρος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε συντονισμός και διευθετήσεις για την διοχέτευση της τροχαίας κίνησης.

 

Προβληματισμό για τον χρόνο έναρξης των έργων στην περιοχή εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ Παναγιώτης Βορκάς. Σε ότι αφορά το πλάτος των πεζοδρομίων είπε αυτό επιβλήθηκε για την εξυπηρέτηση των σχεδιασμών ανάπλασης.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News