Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
24.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑπόφαση ΣΕΚΟ για μαρίνα… Όλα ή Τίποτα

Απόφαση ΣΕΚΟ για μαρίνα… Όλα ή Τίποτα

Share

Μαρίνα αγκυροβόλιο ξενοδοχείο ως ένα έργο

Διαφωνία ΕΒΕ Πάφου και Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων…

“Μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι”…

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων (ΣΕΚΟ) Πάφου, κατέληξε την Τετάρτη να θέσει ως προϋπόθεση για την μαρίνα την κατασκευή αγκυροβολίου για εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων.

Προχώρησε όμως και ένα ακόμη βήμα πιο πέρα θέτοντας και ένα δεύτερο ζήτημα ως προϋπόθεση για την μαρίνα την ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχείου.

Με τις θέσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΣΕΚΟ διαφώνησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Γιώργος Μάης όμως τα υπόλοιπα μέλη τάχθηκαν υπέρ των πιο πάνω προϋποθέσεων. Αυτές οι προϋποθέσεις που τέθηκαν δυσκολεύουν όπως εκτιμάται ακόμη περισσότερο την υλοποίηση του έργου της μαρίνας, η οποία από μόνη της θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής για τον ναυτικό τουρισμό και να αξιοποιήσει το γεωγραφικό πλεονέκτημα που έχει η Πάφος έναντι των άλλων περιοχών στις οποίες κατασκευάστηκαν ανάλογα έργα.

Οι θέσεις της ΣΕΚΟ χαρακτηρίζονται από μαξιμαλισμό, θέτοντας σε κίνδυνο την βασική επιδίωξη που ήταν η κατασκευή μαρίνας. Αν αυτό μπορούσε να συνδυαστεί με την κατασκευή αγκυροβολίου θα ήταν ευχής έργο, όμως όταν τίθεται ως προϋπόθεση τότε ουσιαστικά παρεμποδίζεται όπως εκτιμούν επιχειρηματικοί κύκλοι η υλοποίηση της μαρίνας που ήταν εξ’ αρχής ο επιδιωκόμενος στόχος.

Ο Δήμαρχος της Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου, χαιρέτισε την θέση της ΣΕΚΟ Πάφου σχετικά με την πρόταση των μελετητών για την συνδυασμένη ανάπτυξη μαρίνας και αγκυροβολίου στα Πότιμα, σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται μακροπρόθεσμα τα συμφέροντα των τοπικών αρχών και γενικότερα το δημόσιο συμφέρον. Σε περίπτωση που γίνει μόνον μαρίνα όπως είπε, τότε ο επενδυτής θα πουλήσει τις επαύλεις που θα κτίσει και η περιοχή δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό όφελος.

Είναι προτιμότερο κατέληξε το έργο να καθυστερήσει παρά να μην συνδυάζεται η μαρίνα με το αγκυροβόλιο. Παρόμοιες θέσεις διατύπωσε στο Radio Cosmos και ο κοινοτάρχης της Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού.

Αποθαρρύνονται οι επενδυτές

Νωρίτερα την Τετάρτη σε παρέμβαση του στο Radio Cosmos o πρόεδρος του ΕΒΕ είχε δηλώσει ότι οι επιχειρηματικοί σύνδεσμοι, το ΕΒΕ και ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, κατέληξαν στην θέση ότι δεν θα πρέπει να τεθεί ως προϋπόθεση στον μελλοντικό επενδυτή η κατασκευή αγκυροβολίου για την ανάπτυξη της μαρίνας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Γιώργος Μάης επιβεβαίωσε πληροφορίες του Radio Cosmos σημειώνοντας πως αυτή η θέση εξυπηρετεί τον στόχο για την δημιουργία της μαρίνας. Σε αντίθεση περίπτωση συνέχισε, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην επιδειχθεί ενδιαφέρον για την επένδυση.

Με την θέση του ΕΒΕ και του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων  συμφώνησε και ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Πάζαρος.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News