Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑραχνιάζει το Κολυμβητήριο Γεροσκήπου... 

Αραχνιάζει το Κολυμβητήριο Γεροσκήπου… 

Share

Τραγική ειρωνεία, την ώρα που τελούνταν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου προπονητικού κέντρου “Νάσος Κωνσταντίνου” της Pafos FC και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε για τις αθλητικές υποδομές, μερικές δεκάδες μέτρα από εκεί το κολυμβητήριο της Γεροσκήπου το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, παραμένει για περίπου 1 χρόνο κλειστό λόγω βλάβης στην στεγανότητα της δεξαμενής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την επιδιόρθωση και συντήρηση του κολυμβητηρίου απαιτείται κονδύλι περίπου 350.000 ευρώ. Σχολιάζοντας την στασιμότητα που επικρατεί στο θέμα του κολυμβητηρίου ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Τρακκίδης ανέφερε ότι η ευθύνη βαραίνει τον ΚΟΑ από τον οποίο ο Δήμος ζήτησε να καλύψει το κόστος.

Δυστυχώς πρόσθεσε, μέχρι τώρα δεν ανταποκρίθηκε. Το θέμα του κολυμβητηρίου αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων (το μοναδικό στην Πάφο και ένα από τα ελάχιστα στην Κύπρο) που κατασκευάστηκε επί Προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, συγκέντρωνε την προτίμηση ομάδων από το εξωτερικό για προετοιμασία αλλά και για την προπόνηση αθλητών από την Πάφο.

Ο Δήμος Γεροσκήπου μάλιστα, σχεδίαζε να δημιουργήσει μια περιοχή αθλητικών υποδομών που θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον ομάδων και αθλητών από όλα τα αθλήματα για προετοιμασία, μιας και εκτός των κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν κάτι τέτοιο για αθλητές από την Βόρεια Ευρώπη, στην ίδια περιοχή και μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τις αθλητικές του υποδομές λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία για την φιλοξενία ομάδων και αθλητών ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Όλα αυτά όμως όχι απλά παραμένουν όνειρο, αλλά και μια από τις αθλητικές του Υποδομές, το Κολυμβητήριο (δίπλα ακριβώς είναι και το Στάδιο Μιχαλάκης Κυπριανού), που στοίχισε μάλιστα αρκετά εκατομμύρια έχει εγκαταλειφθεί στην φθορά του χρόνου.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Γεροσκήπου όπως την συνέλαβε ο φακός του Αδέσμευτου απογοητευτική.

Η πισίνα χωρίς νερό γεμάτη με σκόνη, με τη ζημιά να γίνεται πολύ μεγαλύτερη με την πάροδο του χρόνου καθώς κανένα μέτρο προστασίας της δεν έχει ληφθεί, ενώ κανείς δεν γνωρίζει εάν όσο παραμένει εγκαταλειμμένο, η ζημιά δεν επεκτείνεται και στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Κινητοποίηση

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι εάν ο Δήμος Γεροσκήπου δεν βρει κάποια λύση σύντομα η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις 350 χιλιάδες ευρώ που υπολογίζουν, χωρίς αν υπολογίζονται τα έσοδα που χάνονται από την οικονομία της Πάφου εδώ και ένα χρόνο από την προετοιμασία αθλητών από το εξωτερικό.

Τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και το κράτος (ΚΟΑ) οφείλουν να δράσουν άμεσα ώστε να σωθεί το Κολυμβητήριο, από τη στιγμή μάλιστα που η Πάφος δεν διαθέτει άλλο ανάλογο, πέραν του μικρού (25 μέτρων) Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Πάφου, στο οποίο προπονούνται όλοι οι Παφίτες αθλητές.

Αναδρομή

Αξίζει αν σημειωθεί, ότι ο Δήμος Γεροσκήπου από μτο 2021, είχε προειδοποιήσει ότι δεν αντέχει το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η λειτουργία του Ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητηρίου και ότι θα το κλείσει αν δεν στηριχθεί οικονομικά.

Όπως ανέφεραν τότε, ο Δήμος θα έπρεπε να επωμιστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια για την συντήρηση και λειτουργία του. Το κόστος λειτουργίας του απασχολούσε έντονα τον Δήμο με τον αντιδήμαρχο Κυριάκο Χατζηβασίλη να προειδοποιεί ότι η τοπική αρχή δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος και δεν είχε αποκλείσει (κάτι που έγινε) το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του.

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο κ. Χατζηβασίλης αυτή την στιγμή (το 2021) ο Δήμος χρειάζεται ποσόν πέραν των 50 χιλιάδων ευρώ για συντήρηση του και τα επόμενα δύο χρόνια το απαιτούμενο κονδύλι θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News