Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
25.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑφίχθη στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Αφίχθη στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Share

Προσευχόμαστε όπως το Αγιο Φως φωτίσει το νου και τις καρδιές των ισχυρών της γης, ώστε να εργαστούν ειλικρινά για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στη γη, ανέφερε σήμερα ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος.

Ο Μητροπολίτης Βόστρων μιλούσε μετά την άφιξη, γύρω στις έξι το απόγευμα, του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα με αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, το οποίο έγινε δεκτό με τις δέουσες τιμές.

Συγκεκριμένα από το αεροσκάφος μέχρι την αίθουσα των επισήμων του παλαιού αεροδρομίου στρώθηκε κόκκινο χαλί, παιάνιζε στρατιωτική μουσική της Εθνικής Φρουράς ενώ άγημα της Στρατονομίας απέδωσε τιμές.

Το Αγιο Φως υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, ο Αρχιμανδρίτης Στυλιανός εκ μέρους του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου, ο Δήμαρχος Αραδίππου, ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας, βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας.

Με την είσοδο του Αγίου Φωτός στην αίθουσα του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας εψάλη το «Φως Ιλαρόν» και αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Βόστρων ανέφερε ότι «με συγκίνηση και θρησκευτική κατάνυξη μεταφέρουμε και πάλι και φέτος από την Αγία Γη και ιδιαίτερα από τον θεοδόχο τάφο του Κυρίου μας από την Ιερουσαλήμ, την αιμάζουσα τις μέρες αυτές, το Αγιο Φως το οποίο είναι προάγγελος της Ανάστασης του Κυρίου μας».

Πρόσθεσε ότι «η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός έχει τον συμβολισμό ότι από την Αγία Ιερουσαλήμ ο λόγος του Κυρίου, ως φως Χριστού φώτισε τα σύμπαντα και όλη την Οικουμένη και γι’αυτό μεταφέρεται όπου υπάρχει Χριστιανική κοινότητα για να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου μας. Προσευχόμαστε όπως το φως αυτό, φωτίσει το νου και τις καρδιές των ισχυρών της Γης, αυτών που παίζουν με τις τύχες των ανθρώπων και να συνετιστούν ώστε να εργαστούν ειλικρινά για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στη γη αυτή».

Τόσο, συνέχισε «η Κύπρος μας που γνωρίζει το δικό της δράμα όσο και οι γείτονες χώρες και άλλες σε όλο τον πλανήτη βιώνουν πραγματικά τραγικές στιγμές και μόνο το φως του Χριστού μπορεί να φέρει τη γαλήνη, την ηρεμία και την αγάπη μεταξύ των λαών».

Ο Εξαρχος του Πανάγιου Τάφου μετέφερε «τις ευχές του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου προς τον κυπριακό λαό και την θρησκευτική και πολιτική του ηγεσία» και εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες «στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, με την ευλογία του οποίου συνεχίζεται αυτή η ιερή παράδοση της μεταφοράς στην Κύπρο του Αγίου Φωτός και τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο γιατί ευλογεί στον εκκλησιαστικό του χώρο τη μεταφορά του Αγίου Φωτός».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε «προσωπικά τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριο Χαρτσιώτη, που εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία, για την ιδιαίτερη τιμή που περιοιπεί η παρουσία του και η παρουσία της κυβέρνησης στην τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός».

Ευχαρίστησε επίσης τους εκπροσώπους της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, της Skylink, τους ιερείς από τις διάφορες Μητροπόλεις, τους μοτοσικλετιστές που μαζί με την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου θα μεταφέρουν παντού το Αγιο Φως, αλλά και τις Κυπριακές Αερογραμμές που για δεύτερη συνεχή χρονιά μεταφέρει από την Ιερουσαλήμ το Αγιο Φως.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «το Αγιο Φως που μόλις έχουμε υποδεχθεί είναι το φως που συμβολίζει την ανάσταση, την αγάπη και την ελπίδα. Ας φωτίσει λοιπόν αλλά και ας φωλιάσει στις καρδιές αλλά και στις ψυχές μας» είπε και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Το Αγιος Φως σε όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου θα μεταφέρουν μοτοσικλετιστές οι οποίοι μετέβησαν κατά δεκάδες στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News