Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΒιομηχανική Αγ. Βαρβάρας - Φωνάζουν για τις παράνομες επεκτάσεις κτηνοτροφικών υποστατικών

Βιομηχανική Αγ. Βαρβάρας – Φωνάζουν για τις παράνομες επεκτάσεις κτηνοτροφικών υποστατικών

Share

Βιομηχανική Αγ. Βαρβάρας

Φωνάζουν για τις παράνομες επεκτάσεις κτηνοτροφικών υποστατικών

 

Παράνομες επεκτάσεις κτηνοτροφικών υποστατικών στην βιομηχανική περιοχή της Αγίας Βαρβάρας κατάγγειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Γιώργος Μάης. Ο κ. Μάης, επέκρινε επίσης την αδράνεια των αρμοδίων αρχών να αποτρέψουν την επέκταση των παράνομων κτηνοτροφικών υποστατικών σημειώνοντας ότι η μία υπηρεσία επιρρίπτει την ευθύνη στην άλλη και δεν υπάρχει συντονισμός.

Ενώ είπε καταβάλλονται προσπάθειες τα τελευταία τρία χρόνια να μετακινηθούν από την περιοχή τα κτηνοτροφικά υποστατικά, τώρα διαπιστώνονται επεκτάσεις.

Σχολιάζοντας  τις καταγγελίες του προέδρου του ΕΒΕ για τη λειτουργία κτηνοτροφικών μονάδων εντός της βιομηχανικής περιοχής Αγίας Βαρβάρας, ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίας να εντοπίσουν εναλλακτικές περιοχές για την μετακίνηση των κτηνοτροφικών υποστατικών. Δεν μπορούν κατέληξε η κτηνοτροφικές μονάδες να συνυπάρχουν με τις βιομηχανικές μονάδες.

Ο κ. Καδής χαρακτήρισε λάθος την χωροθέτηση της βιομηχανικής ζώνης στην περιοχή που προϋπήρχε η κτηνοτροφική ζώνη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την συνύπαρξη βιομηχανικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δημιουργούνται διάφοροι κίνδυνοι και η πολιτεία θα πρέπει αν δράσει άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις που έγιναν κατά το παρελθόν δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα που είναι κυρίως και οικονομικό, καθώς για να μετακινηθούν τα κτηνοτροφικά υποστατικά από την περιοχή απαιτείται ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News