Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓεραπετρίτης σε Ολγκίν: Στηρίζουμε επανέναρξη συνομιλιών στη βάση ΔΔΟ

Γεραπετρίτης σε Ολγκίν: Στηρίζουμε επανέναρξη συνομιλιών στη βάση ΔΔΟ

Share

Τη σταθερή θέση της Ελλάδας για την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και εντός του πλαισίου των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στην Αθήνα, με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γεραπετρίτης ανέδειξε, παράλληλα, τη γεωπολιτική σημασία που θα έχει η επίλυση του Κυπριακού για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, «ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει θερμά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας και του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε παράλληλα «ότι είναι απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύση στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών», προστίθεται.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέπεμψε το μήνυμα ότι η λύση του Κυπριακού σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας, ειρήνης και οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ, αναμένεται αργότερα να έχει συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News