Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓια εκτελέσεις αμάχων κατηγορεί το Ισραήλ η Χαμάς

Για εκτελέσεις αμάχων κατηγορεί το Ισραήλ η Χαμάς

Share

Η Χαμάς, κατηγορεί το Ισραήλ για εκτελέσεις αμάχων – με συνοπτικές διαδικασίες – στη Λωρίδα της Γάζας και ζητεί τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, έχει καταγράψει εκατόν-τριαντα-επτά τέτοια περιστατικά.

Η ισλαμιστική οργάνωση σημειώνει ότι έχει στα χέρια της μαρτυρίες, ώστε να τεκμηριώσει τις εκτελέσεις, οι οποίες – όπως αναφέρει – διεπράχθησαν στην πόλη της Γάζας και στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Η Χαμάς υποστηρίζει, μάλιστα, ότι ο ισραηλινός στρατός άνοιξε μεγάλο λάκκο στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας και έβαλε μέσα δεκάδες αιχμαλώτους, προτού τους εκτελέσει δια τυφεκισμού. Σύμφωνα πάντα με την ισλαμιστική οργάνωση, μπουλντόζες σκέπασαν με χώρα τους νεκρούς και έκλεισαν το λάκκο.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σημείωσε πως δεν υπάρχει ενημέρωση για ένα τέτοιο συμβάν και ζήτησε όπως δοθούν συγκεκριμένες πληροφορίες, ώστε να γίνει διερεύνηση. Ανέφερε, πάντως, ότι η Χαμάς δεν δίδει ιδιαίτερη σημασία στην αλήθεια.

Την περασμένη Τετάρτη, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είχε καλέσει το Τελ Αβίβ να διερευνήσει πιθανή διάπραξη εγκλήματος πολέμου από τον ισραηλινό στρατό, αφού έλαβε “ανησυχητικές πληροφορίες”, για το θάνατο έντεκα άοπλων Παλαιστίνιων στην πόλη της Γάζας.

Η ισραηλινή κυβέρνηση απάντησε πως η συγκεκριμένη κατηγορία είναι αβάσιμη και αναληθής.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News