Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΓνωρίστε τον δημαρχεύων Γεροσκήπου μέσα από τη συνέντευξή του στον Αδέσμευτο…

Γνωρίστε τον δημαρχεύων Γεροσκήπου μέσα από τη συνέντευξή του στον Αδέσμευτο…

Share

Το ενδιαφέρον και η αγάπη για την γενέτειρα του, ώθησαν τον Κυριάκο Χατζηβασίλη να εμπλακεί με τα κοινά. Στην συνέντευξη του στον “Αδέσμευτο” ο Δημαρχεύων Γεροσκήπου αναλύει τις προτεραιότητες του Δημοτικού του συμβουλίου μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2024 και τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου Γεροσκήπου και Ανατολικής Πάφου. Θυμάται τα παιδικά του χρόνια και τους συμμαθητές του στο σχολείο, αναπολεί τη βόλτα στο παλιό παζάρι της Πάφου, ενώ αναφέρει και το παράπονο του εγγονού του…

Ερ.: Δημαρχεύων στον Δήμο Γεροσκήπου για ένα σχεδόν χρόνο. Ποια είναι τα συναισθήματα σας;
Απ.: Τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα, αφού ανέλαβα καθήκοντα ξαφνικά λόγω της ασθένειας του μακαριστού πλέον Δήμαρχου Μιχάλη Παυλίδη. Πλέον βλέπω τα πράγματα πιο ρεαλιστικά, αφού όταν είσαι εκτός θεωρείς ότι όλα μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα, ενώ όταν είσαι πιο κοντά μπορείς να αντιληφθείς τις αντικειμενικές δυσκολίες. Πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε αρκετά πράγματα στον χρόνο που απομένει μέχρι το 2024 που λήγει η θητεία μας.

Ερ.: Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θέσατε για την Γεροσκήπου μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας σας το 2024;
Απ.: Έχουμε συγκεκριμένα έργα που προσπαθούμε να προωθήσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας όπως ο Βόρειος Παρακαμπτήριος δρόμος, η ανάπλαση του Πυρήνα της Γεροσκήπου, η Β και Γ φάση των έργων στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και το οσμοτικό έργο στην πλατεία και τον Πυρήνα του Δήμου. Παράλληλα στόχος του Δημοτικού συμβουλίου είναι ο εξωραϊσμούς υφιστάμενων χώρων πρασίνου και δημιουργία νέων, τόσο στο Δήμο Γεροσκήπου όσο και στην συνοικία της Κολώνης.

Ερ.: Ποιο θεωρείται ότι είναι το σημαντικότερο έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια στο δήμο σας;
Απ.: Εκτιμώ ότι τα σημαντικότερα έργα που έγιναν στην Γεροσκήπου τα τελευταία χρόνια, είναι η ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου και η κατασκευή του συνδετήριου δρόμου από την τουριστική περιοχή στον πυρήνα.
Τα δυο αυτά έργα, θεωρώ ότι είναι από τα πιο σημαντικά που έγιναν αφού έχουν αναβαθμίσει την εικόνα, την εμπορικότητα, αλλά και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Γεροσκήπου και όχι μόνο.

Ερ.: Τι θεωρείται ότι λείπει από την περιοχή σας και πρέπει να μπει στις προτεραιότητες του Δημοτικού σας συμβουλίου;
Απ.: Αυτό που λείπει από την περιοχή μας, είναι η προσέλευση των τουριστών στο Κέντρο της Γεροσκήπου και πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε οι χιλιάδες επισκέπτες που διαμένουν στις τουριστικές μονάδες της περιοχής, να μπορούν να επισκέπτονται και το κέντρο του Δήμου μας. Το πρώτο βήμα έγινε με την κατασκευή του συνδετήριου δρόμου και τώρα πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες διευθετήσεις ώστε και ο πυρήνας της Γεροσκήπου με τα καταστήματα του να προσελκύει αριθμό επισκεπτών.

Ερ.: Ο Δήμος Γεροσκήπου έχει προοπτικές ανάπτυξης και σε ποιους τομείς;
Απ.: Θεωρώ ότι ο Δήμος μας έχει τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην Επαρχία μας, δεδομένου ότι άλλες περιοχές δείχνουν σημάδια κορεσμού. Στη Γεροσκήπου υπάρχουν αρκετές εκτάσεις για ανάπτυξη, όχι μόνο για οικιστικές μονάδες αλλά και για εμπορικές και άλλες δραστηριότητες. Η έκταση του Δήμου μας, με την συνένωση σε ενάμιση περίπου χρόνο με τις γειτονικές κοινότητες, θα είναι η μεγαλύτερη στην επαρχία και ως εκ τούτου οι προοπτικές ανάπτυξης μας είναι μεγάλες.

Ερ.: Τι ήταν αυτό που σας έκανε να εμπλακείτε με τα κοινά;
Απ.: Το ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο μου και τη γενέτειρα μου Γεροσκήπου όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα εγώ και η οικογένεια μου.

Ερ.: Τα παιδικά σας χρόνια πως ήταν; Ποιες είναι οι θύμισες από το σχολείο;
Απ.: Ήταν πολύ όμορφα, άλλες εποχές πιο δύσκολες απ’ ότι σήμερα, αλλά πολύ πιο ανθρώπινες και ωραίες. Φοίτησα στο Δημοτικό σχολείο στο κτήριο που σήμερα στεγάζει το Βυζαντινό Μουσείο. Πηγαινοερχόμαστε στο σχολείο με τα πόδια, υπήρχε απόλυτος σεβασμός και πειθαρχία προς τους δασκάλους μας.

Ερ.: Έχετε φίλους από τότε; Διατηρείτε φιλίες μέχρι και σήμερα με παλιούς συγχωριανούς και συμμαθητές;
Απ.: Βεβαίως και έχω φίλους από τότε και διατηρούμε σχέσεις και θεωρώ ότι αυτοί είναι οι βασικοί μου φίλοι μέχρι και σήμερα. Με ορισμένους μάλιστα έχουμε δημιουργήσει και περαιτέρω σχέσεις πολύ πιο δυνατές και γνήσιες, όπως ο συμμαθητής και κουμπάρος μου Άντρος Φακοντής επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ, ο Ανδρέας Λαμπρινίδης, ο Χριστάκης Μηνίκκης, ο Πάμπος και πολλοί άλλοι συγχωριανοί μου που συναντιόμαστε τακτικά…

Ερ.: Στο σχολείο κάνατε «σκανδαλιές»;
Απ.: Σκανδαλιές κάναμε αλλά με τρόπο που να μην εκτιθόμαστε γιατί υπήρχε και η ανάλογη τιμωρία.

Ερ.: Με τα καθήκοντα σας στην Δημαρχεία αλλά και τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις έχετε ελεύθερο χρόνο;
Απ.: Προσπαθώ να έχω ελεύθερο χρόνο γιατί δεν θέλω να χάσω την καθημερινότητα που είχα στη ζωή μου, να βλέπω τα εγγόνια μου, να ασχολούμαι λίγο με τις γεωργικές εργασίες στο χωράφι μου και να μπορώ να βλέπω λίγο ποδόσφαιρο.

Ερ.: Είστε φίλαθλος; Ποια ομάδα υποστηρίζεται;
Απ.: Φίλαθλος του ποδοσφαίρου ήμουν από μικρός, ενώ αγωνίστηκα και σε μικρές ομάδες όσο μου επέτρεπαν οι οικογενειακές υποχρεώσεις, αφού έπρεπε στον ελεύθερο μας χρόνο να βοηθούμε τους γονείς μας στις δουλειές. Όταν μεγάλωσαν τα παιδιά μου και ο ένας μου γιος άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο τον ακολουθούσα στις διάφορες ομάδες που αγωνίστηκε και αγωνίζεται. Ως Παφίτης υποστηρίζω την ομάδα της Πάφου αφού είναι η ομάδα της επαρχίας μας ενώ στο Ελλαδικό ποδόσφαιρο υποστηρίζω την ΑΕΚ Αθηνών.

Ερ.: Ποια είναι τα χόμπι σας;
Απ.: Μου αρέσουν τα ταξίδια και όποτε μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες επισκέπτομαι κυρίως περιοχές της Ελλάδας.

Ερ.: Δεν είστε κυνηγός;
Απ.: Όχι, μόνο μια φορά επιχείρησα να πάω κυνήγι ως συνοδός και όταν επιχείρησα να κυνηγήσω την πρώτη φορά κατάφερα να κτυπήσω και θήραμα, στην δεύτερη μου προσπάθεια έσπασα το όπλο και δεν ξαναπήγα.

Ερ.: Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος που επισκέπτεστε τακτικά;
Απ.: Αγαπώ την περιοχή της κεντρικής πλατείας της Γεροσκήπου με την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που την επισκέπτομαι συχνά. Αγαπημένο μέρος ήταν και το παζάρι στην Πάφο, το περπάτημα στην Μακαρίου και η βόλτα στο παζάρι της Δημοτικής αγοράς…

Ερ.: Οι δικοί σας άνθρωποι πώς αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι απουσιάζετε πολλές ώρες από το σπίτι;
Απ.: Η σύζυγος δείχνει απόλυτη κατανόηση αλλά ο εγγονός μου παραπονιέται ότι από την εποχή που ανέλαβα και τα καθήκοντα του Δημάρχου λείπω από το σπίτι πολλές ώρες και δεν ασχολούμαι μαζί του.

Ερ.: Έχετε σχεδόν άλλα δυο χρόνια στο τιμόνι του δήμου, έχετε πάρει τις αποφάσεις σας για το 2024, θέλετε να γίνεται ο πρώτος δήμαρχος του Δήμου Γεροσκήπου και Ανατολικής Πάφου;
Απ.: Έχουμε περίπου άλλους 18 σχεδόν μήνες μέχρι τις επόμενες εκλογές, διάστημα αρκετό για να λάβω σε εύλογο χρονικό διάστημα τις αποφάσεις μου για το 2024. Δεν είμαι άνθρωπος που αποκλείει οτιδήποτε αλλά ούτε και βιάζομαι να πάρω αποφάσεις.

Ερ.: Πότε βλέπετε τον Κυριάκο Χατζηβασίλη να αποσύρεται απ’ όλα και να συνταξιοδοτείται;
Απ.: Η συνταξιοδότηση είναι ένα θέμα που ο κάθε άνθρωπος το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Για εμένα προσωπικά, το να εργάζομαι είναι πηγή ζωής και δεν μπορώ στο σύντομο μέλλον να πω ότι θα ξεκουραστώ…

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News