Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΔελεάζουν τον Λίβανο με 1 δις ευρώ για πρόσφυγες

Δελεάζουν τον Λίβανο με 1 δις ευρώ για πρόσφυγες

Share

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο, μέχρι το 2027, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι και τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, η κυρία φον ντερ Λάιεν είπε ότι συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης, οικονομικά και πολιτικά, του Λιβάνου, καθώς και τρόποι εξασφάλισης σταθερότητας στη χώρα.

Για το μεταναστευτικό, είπε ότι οι Βρυξέλλες δεσμεύονται να διατηρηθούν ανοιχτές στην Ευρώπη νόμιμες οδοί και να επανεγκατασταθούν πρόσφυγες από τον Λίβανο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν είπε ακόμη ότι η Ένωση βασίζεται στην καλή συνεργασία με την ηγεσία του Λιβάνου για πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και για καταπολέμηση της εμπορίας μεταναστών.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκαν ακολούθως, με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News