Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΔημοτικές Εκλογές 2024

Δημοτικές Εκλογές 2024

Share

Το προεκλογικό σκηνικό στην επαρχία μας

Ποια ονόματα βρίσκονται στο τραπέζι και ποιες οι εκκρεμότητες στους τέσσερις δήμους της Πάφου…

 

Αναβρασμός επικρατεί τελευταία στο προεκλογικό σκηνικό της Πάφου και ιδιαίτερα στις διεργασίες των κομμάτων για τις τελικές τους αποφάσεις και στο ποια πρόσωπα θα υποστηρίξουν για τις θέσεις που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει.

Από τις μέχρι σήμερα αποφάσεις και εξαγγελίες διακρίνεται μια ευρεία συνεργασία ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγων, ενώ αντίστοιχα υπάρχει επιμέρους συνεργασία σε κάποιους δήμους είτε ΔΗΣΥ – ΔΗΠΑ, είτε ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ.

Το ΕΛΑΜ φαίνεται να βαδίζει μοναχικό δρόμο, ενώ αναμένεται οι ψηφοφόροι του όπου δεν υπάρχει υποψηφίους του Κινήματος, να πράξουν κατά συνείδηση.

Για τη θέση του περιφερειάρχη παρά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε την εβδομάδα που πέρασε και την αντίδραση του Μάριου Τσέλεπου στην απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών μεταξύ του ιδίου και του πρώην βουλευτή του κόμματος Κώστα Κωνσταντίνου, εκτός από τους δύο, την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι εξέφρασαν οι Χρίστος Πατσαλίδης (πρώην Υπουργός και πρόεδρος του Πάφος 2017) Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης πρώην βουλευτής ΔΗΚΟ και Μάκης Ρουσή.

Στο παρόν στάδιο κανένα κόμμα δεν έχει ανακοινώσει τη στήριξή του σε κάποιον από τους υποψηφίους και οι διαβουλεύσεις και διεργασίες συνεχίζονται.

Δήμος Πάφου

Για την δημαρχία της Πάφου είχαμε την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας   Εύρου Λοϊζίδη, ο οποίος υποστηρίζεται από ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, την υποψηφιότητα του Φαίδωνα Φαίδωνος με τη στήριξη ΔΗΣΥ-ΔΗΠΑ, ενώ την υποψηφιότητά της εξήγγειλε και η έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Κίνημα Οικολόγων και το ΕΛΑΜ δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει ποιον θα στηρίξουν για τη δημαρχία της Πάφου.

Για την αντιδημαρχία μέχρι στιγμής έχουν εξαγγείλει ότι θα διεκδικήσουν ο νυν αντιδήμαρχος Χρήστος Μακαρίου, ο οποίος στηρίζεται από την ΔΗΠΑ και τον ΔΗΣΥ, ο γιατρός Κώστας Μαυρομμάτης, ο οποίος στηρίζεται ήδη από ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ με την υποστήριξη και του ΔΗΚΟ να αναμένεται και επίσημα. Την υποψηφιότητά τους εξήγγειλαν και ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου και αντιπρόεδρος του ΕΛΑΜ Μιχάλης Μιχαήλ, και οι ανεξάρτητοι Μάριος Νεοφύτου και ο Νεόφυτος Στυλιανού.

Δήμος Αν. Πάφου

Για τη δημαρχία του Δήμου Ανατολικής Πάφου έχουμε μέχρι σήμερα τις υποψηφιότητες των Νίκου Παλιού, ο οποίος υποστηρίζεται από ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ και Κίνημα Οικολόγων, ο Κυριάκος Χατζηβασίλης, από ΔΗΚΟ – ΔΗΣΥ, ο Αντώνης Τρακκίδης ο οποίος υποσυτηρίζεται από την Κίνηση Σωτηρία της Πάφου και ο Στέφανος Ρούσου που κατέρχεται ως ανεξάρτητος.

Τη θέση του αντιδημάρχου Γεροσκήπου, έχουν εξαγγείλει υποψηφιότητα μέχρι στιγμής, ο Ανδρέας Σιήκκης με την στήριξη ΕΔΕΚ – ΑΚΕΛ, η Χαρίκλεια Σαρίκα και ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Ανδρέας Χριστοφίδης, με τη στήριξη μέχρι στιγμής το κόμματός του.

Υποψηφιότητες έχουν εξαγγελθεί και για τις αντιδημαρχίες Κονιών, Τίμης, Αγίας Μαρινούδας και Αχέλειας.

Δήμος Ακάμα

Την δημαρχία του Δήμου Ακάμα, διεκδικούν μέχρι στιγμής ο νυν δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου, τον οποίο ήδη ανακοίνωσε ότι στηρίζει η ΕΔΕΚ, ενώ την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι ανακοίνωσα και οι Σταύρος Παντελίδης, Ανδρέας Μίτας.

Ενδιαφέρον για τη θέση του αντιδημάρχου ανακοίνωσαν οι Πανίκος Αϊρηνιώτης με τη στήριξη του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Χριστοδούλου ο οποίος στηρίζεται μέχρι στιγμής από ΑΚΕΛ – ΕΔΕΚ και Αντρέας Σταυρή.

Μεγάλο ενδιαφέρον και μάχη αναμένεται και για τις αντιδημαρχίες των κοινοτήτων που θα ενωθούν με τον δήμο Πέγειας.

Δήμος Δυτικής Πάφου

Για τον Δήμο Δυτικής Πάφου υποψήφιοι για τη δημαρχία είναι μέχρι στιγμής ο νυν δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή με τη στήριξη της ΕΔΕΚ, ο Κωνσταντίνος Λαζάρου με τη στήριξη του ΔΗΣΥ και η υποψηφιότητα του προέδρου της τοπικής επιτροπής του ΔΗΚΟ Κυριάκου Κλεάνθους.

Για την αντιδημαρχία στην Πόλη Χρυσοχούς υπάρχει μεγάλος συνωστισμός με το ΑΚΕΛ το οποίο ανακοίνωσε ήδη τον Άντρέα Οδυσσέως, τον Αντρέα Τούττουλο με τη στήριξη του ΔΗΔΣΥ και  Σάββα Σωκράτους με ΕΔΕΚ, ενώ ενδιαφέρον να κατέλθουν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι εξέφρασαν μέχρι στιγμής, οι Μαρία Τσαρτελλάρη, Λάκης Χριστοδούλου, Λευτέρης Παναγή και Γεώργιος Ζορπάς.

Ενδιαφέρον για τη θέση του αντιδημάρχου στις 14 κοινότητες που θα συνενωθούν με τον δήμο Δυτικής Πάφου, έχουν εκφράσει επίσης αρκετοί υποψήφιοι.

Εννοείται ότι οι διαβουλεύσεις των κομμάτων συνεχίζονται συνεπώς το αμέσως επόμενο διάστημα κάποιοι από τους υποψηφίους, που είτε στηρίζονται από άλλα κόμματα είτε από τους ανεξάρτητους θα υποστηριχτούν από κόμματα που ακόμα δεν έλαβαν τις τελικές τους αποφάσεις.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News